Het museum ingepakt
Het museum ingepakt

Het museum ingepakt

Oud is oud en moet oud blijven, maar dan wel in een gerestaureerde toestand.e Momenteel is men druk bezig met renovatie en vernieuwingen aan het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen. Daarvoor is een gedeelte van de oude schacht van de Oranje Nassaumijn 1 ingepakt en komt het voor dat er zaken buiten staan opgesteld die er normaal in staan. Dat levert een paar aardige plaatjes op die ik u niet wil onthouden. En ondanks dat het hier niet echt een fotoblog is, blijft het maken van foto’s uiteraard wel mijn hobby. Het Museum ligt aan de CBS weg tegen het NS spoor aan. Het lijkt er nu echt op dat het Museum zich een echte plaats in de geschiedenis van de mijnen aan het veroveren is, en dat is gezien de historische ontwikkelingen van deze streek ook wel nodig. Het zou zonde zijn om deze overgebleven monumenten verloren te laten gaan.

Mijnfiets Stielen Ingepakt (ophaalinrichting)
kolenwagen Museum (schacht) Oranje Nassau

18 Comments

  1. De geschiedenis van een streek weggooien is een doodzonde. Goed dus dat deze mijn museum wordt. Nu nog een koffieshop en thuiskwekerij op de lijst van Limburgs Erfgoed plaatsen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.