Limburg – Vlodrop

Om in de sportieve trend te blijven vertrokken we gisteren in alle vroegte naar Vlodrop. In tegenstelling tot wat iedereen doet die daar in de buurt is, naar natuurpark de Meinweg gaan, verkozen wij het om net de ander kant van de hoofdweg te pakken. We hebben de auto geparkeerd bij Groenrijk Smitz, daar was toch niemand, en zijn vanaf daar door het bos, het veld ingetrokken. De laaghangende mist gaf een heel apart gevoel. Je waande je in de middeleeuwen. Waar bosgeesten, nimfen en elfen ronddwaalden. Uit het moeras langs de weg stak de drietand van Neptunus naar boven en een stuk verderop zagen we het huisje van Hans en Grietje. Even later, uit het bos en door de weides werden we bijna overvallen door een weidemonster. Die kwam ons grommend achterop.e En helaas, toen we terug kwamen bij het groenrijk was het alsof de Duitsers Nederland weer bezet hadden. Volgens mij was mijn auto de enige met Nederlands kenteken in de omstreken. Voor de rest was de parkeerplaats, de omliggende straten en het veld, bezet door Duitsers. De Eerdberen en Spargel gingen als warme broodjes over de toonbank.
En, sorry, sorry, we moesten even naar het toilet. En het onderstaande kwamen we op weg daar naartoe allemaal tegen en staat nu achterom… De kop soep hebben we daar maar opgegeten, die zal zijn weg via de Maas inmiddels wel naar Rotterdam gevonden hebben. Btw: de foto is aanklikbaar, en het stammetje wat u ziet is de stam van een amandelboompje, waarvan foto volgt als het weer licht is…


22 Comments

 1. Goed hoor, zo’n wandeling, zeker zo goed als de hometrainer.
  Maar dacht al…..geen tuincentrum??
  Gelukkig toch nog!!

 2. geen zaklantaarn bij je…??

 3. Dat ziet er vrolijk uit 🙂

 4. Gaat een amandelboom echt amandelen geven of het is zo’n mandarijnenboom die dat alleen op het plaatje bij de verpakking kan?

 5. Dat zijn mooie kleuren voor in de tuin. Succes met het boompje!

 6. alles in paars/roze dit jaar…

 7. wat heb je het mooi beschreven, de sfeer die er hing en dat je het zo hebt beleefd..en mooie kleuren heb je gekozen..

 8. Zo te zien zijn jullie er goed ingeslaagd om leuke plantjes in de wacht te slepen!
  groetjes,
  Elmar

 9. Het tuintje zal er weer kleurig en fleurig bij staan in de loop van de week …

 10. Bij Vlodrop moet ik altijd denken aan Bagwan. Zit zijn club daar nog? Als 2de denk ik aan de Roer/Rur die daar NL binnenstroomd. Langs het Duitse deel is een mooie fietsroute.

 11. Als ik jou was, was ik nog wat langer in die middeleeuwse velden met nevelen blijven hangen. Vond je het niet vervelend om daarna weer in de hectiek van deze tijd aan te komen? Ik had het lekker vermeden als ik jou was!!!

 12. Duitsers weten altijd wel waar het leuk is!
  En wij ook.

 13. Je hebt weer voldoende kleur in je tuin . Ook ik moest bij Vlodrop denken aan die Bagwan beweging destijds. Gr. Jan

 14. Volgens mij is alles zoals gepland was gelopen. De auto bij Groenrijk parkeren en er dan niet heen gaan? zo sterk zijn wij Nederlanders niet

 15. Ook gij is iets te vroeg met de plantjes. Ik voorspel nog een paar nachtvorstjes.

 16. oh heerlijk die spargels, die hebben wij dit weekend ook gegeten………

  mooie plantjes allemaalm ik wou dat ik ook een tuin had………………

 17. Nikon heeft ook een spiegelreflexcamera uitgebracht met een beweegbaar LCD scherm, de Nikon D5000. Adviesprijs voor de body 799 en de camera past tussen de d60 en de d90 in. Er zal vast op dpreview meer informatie te vinden zijn!

 18. Ook dit stuk van de Keulse Baan, de weg tussen Roermond en de Duitse grens, is in tien jaar tijd volkomen verziekt door de commercie. Treurig, treurig hoe de rust en de natuur hier om zeep zijn geholpen.

 19. Je was dus in de middeleeuwen en ww2 🙂

 20. Haha gezellig! en herkenbaar; plantjes kijken bij Schmitz en Daniels en dan iets van 98% Duitsers om je heen 😀

Geef een reactie