Limburg – Vlodrop
Limburg – Vlodrop

Limburg – Vlodrop

Om in de sportieve trend te blijven vertrokken we gisteren in alle vroegte naar Vlodrop. In tegenstelling tot wat iedereen doet die daar in de buurt is, naar natuurpark de Meinweg gaan, verkozen wij het om net de ander kant van de hoofdweg te pakken. We hebben de auto geparkeerd bij Groenrijk Smitz, daar was toch niemand, en zijn vanaf daar door het bos, het veld ingetrokken. De laaghangende mist gaf een heel apart gevoel. Je waande je in de middeleeuwen. Waar bosgeesten, nimfen en elfen ronddwaalden. Uit het moeras langs de weg stak de drietand van Neptunus naar boven en een stuk verderop zagen we het huisje van Hans en Grietje. Even later, uit het bos en door de weides werden we bijna overvallen door een weidemonster. Die kwam ons grommend achterop.e En helaas, toen we terug kwamen bij het groenrijk was het alsof de Duitsers Nederland weer bezet hadden. Volgens mij was mijn auto de enige met Nederlands kenteken in de omstreken. Voor de rest was de parkeerplaats, de omliggende straten en het veld, bezet door Duitsers. De Eerdberen en Spargel gingen als warme broodjes over de toonbank.
En, sorry, sorry, we moesten even naar het toilet. En het onderstaande kwamen we op weg daar naartoe allemaal tegen en staat nu achterom… De kop soep hebben we daar maar opgegeten, die zal zijn weg via de Maas inmiddels wel naar Rotterdam gevonden hebben. Btw: de foto is aanklikbaar, en het stammetje wat u ziet is de stam van een amandelboompje, waarvan foto volgt als het weer licht is…


22 Comments

  1. Nikon heeft ook een spiegelreflexcamera uitgebracht met een beweegbaar LCD scherm, de Nikon D5000. Adviesprijs voor de body 799 en de camera past tussen de d60 en de d90 in. Er zal vast op dpreview meer informatie te vinden zijn!

  2. Als ik jou was, was ik nog wat langer in die middeleeuwse velden met nevelen blijven hangen. Vond je het niet vervelend om daarna weer in de hectiek van deze tijd aan te komen? Ik had het lekker vermeden als ik jou was!!!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.