Het strijkijzer

Nee, niet de Citroen DS19 of zo, maar ons strijkijzer. U weet wel, dat was kapot. Erger nog, voor Tefal dan, het is nog steeds kapot en kon niet meer gerepareerd worden. Voor ons een meevaller, want nu hebben we een compleet nieuw strijkijzer gekregen. De achterstallige strijk is keurig weggestreken en we kunnen weer alles aan. En dat was ook wel nodig na dit warme weekend. Gisteren zijn we voor de afwisseling eens niet op pad geweest maar hebben we thuis wat noodzakelijke werkzaamheden verricht. Ik mag dan wel vakantie hebben, Antoinette moet gewoon werken. Het enige wat ik gisteren noge gedaan heb is even naar het modelvliegveld gaan. Rustig weer en lekker zon kun je niet laten gaan. Dat heb je tenslotte niet iedere dag.


Even een berg strijken…

19 Comments

 1. Ja, ook tijdens een vakantie moet er soms wat geklust worden, maar volgens mij heb je nu nog een hele vakantie week in het vooruitzicht……dus kom je daar wel overheen.
  Have fun..!!

 2. Er mag bij het strijken wel gelachen worden hoor! Wel een hele goede service, maar ja Tefal denkt ook aan alles.

 3. Ons (stoom)strijkijzer kostte een tientje. Nieuw. Paar jaar geleden gekocht en hij doet’t nog steeds prima. Onvoorstelbaar voor mij dat er mensen zijn die zo’n duur ding kopen met een soort van stoom-oplaadapparaat. Ik zie de toegevoegde waarde daar niet zo van in.

 4. Hier hebben we een strijkijzer wat het al jaren doet. Geen Tefal overigens

 5. Wij hebben al jaren geen strijkijzer meer.
  Kwestie van de goeie kleding kopen.
  En wie strijkt er nu zakdoeken en beddengoed ?

  ik bedoel maar…

 6. correctie;
  we hebben een (oud) strijkijzer.

  om het snowboard te wachsen…

 7. @Anders: Ik…Zelfs sokken worden hier gestreken maar daar trek ik niet meer dan 30 seconden per paar voor uti want ook ik heb m’n grenzen.

 8. Kwam Tefal uit coulance die strijk niet voor je doen…

 9. @ Anders : strijkvrije kleding is ergens mee gecoat, en dat maakt voor gevoelig volk het dragen minder prettig, je gaat zweten. En als je strijkt passen de stapltjes beter in de kast.
  @Me : leuke echtgenoot ben jij, A. de was laten strijken, jij lekker naar je speeltjes, en dan moet ze ook nog werken.

 10. Ik heb wel een strijkijzer maar strijk haast nooit, je handen kunnen ook veel bij het vouwen.

 11. Net als Ria, strijk ik niet veel, alleen als het niet anders kan, zoals overhemden

 12. Strijken, een van de meest zinloze werkjes dat er is.
  Maar kreukels vindt men ook niet altijd alles.

  Nu kan je er weer tegen.

 13. Ik dacht even dat je het over een auto zou hebben, maar het was een echt strijkijzer.

 14. Ik heb de afgelopen vier dagen niet gestreken en dat moet ik nu dus inhalen! 🙁
  Helaas gaat het h.h. werk gewoon door ook al heb je ‘vrij’!
  groetjes,
  Elmar

 15. das mooi zeg een nieuw strijkijzer, alleen die berg weg werken was wel naar voor je vrouw…………. bah
  ik heb er zo, hekel aan

 16. Strijkijzers raken bij ons niet kapot omdat we ze niet gebruiken. Een antwoord op de vraag waarom we er dan eentje hebben heb ik niet.

 17. Ik strijk nooit. Zou niet eens weten of ons personeel wel een strijkijzer bezit. Ik zal even het navragen…

 18. Ik dacht even dat het om Het Strijkijzer in Den Haag ging;)

 19. strijk jijzelf dan?

Geef een reactie