Ferrari 250 Testa Rosso
Ferrari 250 Testa Rosso

Ferrari 250 Testa Rosso(click) Ferrari Testa Rosso

Vandaag plaatjes van een fantastisch mooie Ferrari Testa Rosso met nummer 0714TR. De wagen is van 1957 en er is in de begin jaren van zijn bestaan driftig mee op het circuit geracet.e Daarna is de wagen gerestaureerd en weer in de oorspronkelijke kleuren teruggebracht. Van deze 250 GT zijn er slechts 22 gebouwd en de geschatte werkelijke waarde bedraagt ca 10 miljoen Euro. Op de veiling kan dit nog oplopen als geenteresseerde bieders hem kost wat kost in hun bezit willen krijgen. De auto is uniek gerestaureerd en heeft een prachtig snorrende V12 onder de motorkap. De plaatjes zijn geleend bij jalopnik.com(click) Ferrari Testa Rosso

12 Comments

  1. Testa rossa omdat het kleppendeksel bovenop de motor rood is gespoten. En 22 is best veel voor een handgebouwde circuitauto, op dit moment worden vergelijkbare racemonsters (zoals formule 1) niet in veel grotere oplagen gebouwd. Alleen zien die er uit als auto’s die helemaal niet op de openbare weg kunnen rijden. En deze oude testa rossa ziet er meer uit als een gewone sportauto.

    Prachtige auto, alleen zou ik gaan voor zo’n nieuwe 599 circuitauto.

    Als ik die zou mogen kopen en kunnen betalen.

    Ik wacht wel op de hotwheels uitvoering, die neemt ook minder ruimte in in mijn garage!

  2. Jan K heeft gelijk. Testa is vrouwelijk, dus moet het ook rossa zijn. Ook wel geschreven als testarossa aan elkaar. Het betekent ‘rood hoofd’ oftewel ‘rooie kop’. Zeker omdat het zo’n gifduiveltje is. Mooi hoor.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.