Het Pinksteren

Na een heerlijk Diner met een paar glazen wijn besloot ik eens langzaam huiswaarts te keren. De AH bij het station was nog open en ik wandelde daarheen om nog een fles witte wijn voor thuis te kopen. Nu nog de fiets halen die ik bij het vrijthof geparkeerd had en dan naar huis, TV kijken met een wijntje erbij. Het was tenslotte Pinksteren. Op het Vrijthof was het nog behoorlijk druk in de Horeca en het was zoeken geblazen tussen alle studentenfietsen, maar waar ik ook keek, mij stalen ros was onvindbaar, terwijl ik zeker wist dat hij hier ergens bij een hek stond. In de tussentijd had ik alweer dorst gekregen en ik vreesde dat ook deze fles het niet zou halen tot thuis. Toen hij leeg was zette ik hem maar op het muurtje waar ik dacht dat mijn fiets had gestaan en ging lopend naar huis. De volgende dag stond de lege fles er nog, en naast de fles… Juist.
(dit verhaal is verzonnen bij de foto, die wel degelijk bij het Vrijthof in Maastricht is gemaakt)


(click picture) Gestolen…

17 Comments

 1. maar je kunt het verhaal ook waarheid maken…

 2. Mooie foto, incluis verhaal, wat zo maar echt had kunnen zijn…

 3. Goh en ik eerst denken dat je toch een fiets had gekocht.

 4. En nu ben ik benieuwd of je wel een fiets hebt

 5. Verzin jij maar lekker verder, dat doe je namelijk heel goed en ik heb ‘Op een mooie Pinksterdag’ toch maar even genoten ervan 😀

 6. Fiets weg, frustratie maakt dorstig.
  Of zo.

 7. Haha, wat een heerlijke fantasievolle ingeving bij deze foto!

 8. Als je nu eens heel veel wijn gedronken zou hebben zag je twee fietsen in plaats van geen een.

 9. Mooi verhaal bij een prachtige observatie.
  Toch denk ik, dat het verhaal sterker was geweest als je die laatste zin er niet aan toe had gevoegd. 🙂

 10. dus je kreeg er wel inspiratie van, mooi verhaal bij een mooie foto!

 11. Gelukkig dat het verzonnen is.

  Een gestolen fiets is echt frustrerend.

  Dus je hebt nog lekker kunnen genieten van je Pinksteren 🙂 Gelukkig.

  Liefs, Kimm

 12. Mooi realistisch verhaal Me!
  De hoofpersoon zal wel vrolijk zijn thuis gekomen, ondanks de vermiste fiets, na een fles wijn te hebben leeggedronken! 😉
  groetjes en nog een fijne zondagavond!
  Elmar

 13. Ik was al helemaal plaatsvervangend boos op de dief! Maar nu hou ik het maar op een dronken student die zijn slot is vergeten mee te nemen……

 14. lui van de kant van Heerlen moeten uitkijken met de maastrichtse horeca, ze flessen je waar je bijstaat.

 15. Nee, dit verhaal is uit het leven gegrepen, want herkenbaar als de praktijk van alledag.

 16. toch een gaaf verhaal:-)

Geef een reactie