Bali in kleuren – door Frank (van IkFotograag.nl)
Bali in kleuren – door Frank (van IkFotograag.nl)

Bali in kleuren – door Frank (van IkFotograag.nl)

Bali in kleuren, zo heet het boek, wat ik deze week gekocht heb op Marktplaats. Het is geschreven door Piet Bakker, dezelfde schrijver overigens die ook “Ciske de Rat” heeft geschreven. Het boek ken ik nog van vroeger, want mijn ouders hadden het ook. Het werd uitgegeven door Douwe Egberts, de foto’s in het boek moest je sparen en zelf in plakken. Ik zag een paar foto’s uit het boek op marktplaats erbij staan en ik herkende ze meteen. Ik had ze misschien sinds veertig jaar niet meer gezien, maar het waren die zelfde foto’s waar ik als kind al bij weg droomde over verre landen. Mijn droom is werkelijkheid geworden, op het moment dat dit stukje gepubliceerd wordt (00:01 uur) ben ik zo ongeveer net aangekomen in Hongkong. Als het in Nederland dan ochtend is, ben ik inmiddels, als ik geen vertragingen meemaak, al in Bali. De komende weken neem ik deel aan een rondreis door Bali, georganiseerd door Foxreizen. Ik ga er rondkijken, wandelen, rusten, foto’s maken enz. Als ik terug ben in Nederland start ike een project met de foto’s die ik tijdens mijn reis, in Bali heb gemaakt. Ik heb wat resultaten gezien van de fotoboeken die je tegenwoordig van je foto’s kunt laten maken. Zelfs die van het Kruidvat en de Hema zijn al heel goed. Ik ga mijn eigen “Bali in kleuren” maken en het zo ook noemen.

Bali in kleur, de kaft van het boek
Bali in kleur, Blz. 26 en 27

15 Comments

  1. in vroeger tijden gingen foto’s van Bali altijd over blote bruine borsten: badende vrouwen in de rivier. Want witte borsten was porno, en witte dames gingen trouwens nooit in het bad en zeker niet in Amstel, Vecht of Zaan.. Die bruine borsten waren cultureel anthropologisch te duiden, zo zat dat.

  2. Leuk! Ik ken dat boek nog van vroeger. Als ik me niet vergis staan er o.a. prachtige foto’s in van rituelen waarbij houten draken werden verbrand …
    We hadden een hele serie van die boeken, omdat mijn moeder in haar jonge jaren werkte bij Douwe Egberts. Als kind kon je heerlijk wegdromen bij die boeken.

  3. Geniet van dit schone deel van Indonesia. In deze tijd vind ik het wel eventjes jammer dat dit paradijs geen deel meer uitmaakt van ons land. Het zou namelijk heel goed zijn voor Geert Wilders om te beseffen dat wij dan het grootste Islamitische land ter wereld zijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.