TomTom – wat een ellende
TomTom – wat een ellende

TomTom – wat een ellende

Ik ben al een aantal jaren de trotse bezitter van een TomTom Go 710. En dan komt er een tijd dat de kaarten echt verouderd zijn, vooral hier in Limburg . Dus Tommie aangesloten en eens gekeken wat de mogelijkheden en adviezen waren. Het klonk allemaal veel belovend, een paar tientjes en een geregelde update werden aangeboden voor een zacht prijsje. Doen dus. Na betaling en aansluiting van Tommie op de PC kwam de eerste ontgoocheling. Het paste niet op de aanwezige geheugenkaart… dat vertellen ze er dan niet bij als ze je advies geven. Dus nog snel even naar de Mediamarkt voor een nieuw SD-kaartje (10 euro, dat viel alweer mee). Vier uur gedownload alles opnieuw geenstalleerd met als resultaat dat Tommie de andere dag zei dat ie geen kaart kon vinden Gatverpieleke nog aan toe. Dan maar eerst een backup terug zetten. En dan vervolgens weer vier uur downloaden voor dezelfde kaart. U begrijpt hier wordt een mens niet vrolijk van. Twee dagen verder 10 uur werk, een nieuwe kaart en dankzij eigen inventieviteit doet Tommie weer wat ik wil en met een bijgewerkte kaart voor Europa.e Op naar Frankrijk dus, volgende maand.


Tommie zoekt mee…

17 Comments

  1. Weet je, ik heb me nog nooit aan zo’n Tom Tom overgegeven, omdat ik altijd de weg heb kunnen vinden. En het lukt me nog steeds. Bovendien heb ik een mond om de weg te vragen. Dus wat moet ik met zo’n voice-over die voortdurend de stilte verbreekt en voor mij verder geen enkel doel dient?

  2. TomTom is een prachtige uitvinding, vooral op lange ritten op vreemde bodem kan hij echtelijke twisten helpen voorkomen, maar dan moet hij het wel doen. Mooi dat het uiteindelijk is gelukt.

  3. Tegenwoordig zijn we zoveel tijd kwijt met het installeren en onderhouden van tijdbesparende middelen dat er vaak geen tijd meer is om te werken of te communiceren of zelfs maar te genieten. Goed dat je hebt volgehouden. Ik zou weer een gewone papieren wegenkaart hebben gekocht en vertrouwd hebben op m’n instinct en hulpvaardige lokale bewoners van plaatsen waar ik verdwaal.

  4. Ik kan heel chagrijnig worden in zulke situaties. Van de week op het werk heb ik een 3G umts wifi router aangesloten op T-mobile internet en dat werd ook bijna zo’n moment. Gelukkig heb ik de oplossing als nog op internet gevonden en werkt alles prima. En dat voelt goed als je het heb opgelost 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.