TomTom – wat een ellende

Ik ben al een aantal jaren de trotse bezitter van een TomTom Go 710. En dan komt er een tijd dat de kaarten echt verouderd zijn, vooral hier in Limburg . Dus Tommie aangesloten en eens gekeken wat de mogelijkheden en adviezen waren. Het klonk allemaal veel belovend, een paar tientjes en een geregelde update werden aangeboden voor een zacht prijsje. Doen dus. Na betaling en aansluiting van Tommie op de PC kwam de eerste ontgoocheling. Het paste niet op de aanwezige geheugenkaart… dat vertellen ze er dan niet bij als ze je advies geven. Dus nog snel even naar de Mediamarkt voor een nieuw SD-kaartje (10 euro, dat viel alweer mee). Vier uur gedownload alles opnieuw geenstalleerd met als resultaat dat Tommie de andere dag zei dat ie geen kaart kon vinden Gatverpieleke nog aan toe. Dan maar eerst een backup terug zetten. En dan vervolgens weer vier uur downloaden voor dezelfde kaart. U begrijpt hier wordt een mens niet vrolijk van. Twee dagen verder 10 uur werk, een nieuwe kaart en dankzij eigen inventieviteit doet Tommie weer wat ik wil en met een bijgewerkte kaart voor Europa.e Op naar Frankrijk dus, volgende maand.


Tommie zoekt mee…

17 Comments

 1. Dat geprul houdt me al tegen om ooit zoiets te kopen. Zelf vind ik het altijd enorm leuk om kaarten te lezen. En desnoods maak ik wel een afdrukje van routenet.

 2. ojeej, das vette pech zeg. Niet leuk meer.
  Ik ben garmin gebruiker, en mijn updates zijn vooralsnog gratis. En dat gaat altijd goed, tot nu toe.

 3. Wij willen binnenkort ook onze TomTom kaarten updaten dus hopelijk gaat het bij ons wel goed.
  Maar gelukkig zijn jullie weer bij de tijd! 🙂
  groetjes,
  Elmar

 4. Ik ben zelfs te lui om een tomtom te kopen. Ja, de meeste kaarten die ik gebruik zijn ook oud…..

 5. jee wat een gedoe zeg, maar gelukkig geeft me nooit op……….

 6. Weet je, ik heb me nog nooit aan zo’n Tom Tom overgegeven, omdat ik altijd de weg heb kunnen vinden. En het lukt me nog steeds. Bovendien heb ik een mond om de weg te vragen. Dus wat moet ik met zo’n voice-over die voortdurend de stilte verbreekt en voor mij verder geen enkel doel dient?

 7. En dan zit er een hoop tijd in om het op te lossen, makkelijk hoor die dingen 😉

 8. Gewoon kaart lezen vind ik veel avontuurlijker. Een Tomtom maakt de mens, ondanks al dat geupdeet, veel te lui.

 9. Zelfs kaarten voor de VS staan erop…

 10. Wij zweren bij een Mio520T

 11. TomTom is een prachtige uitvinding, vooral op lange ritten op vreemde bodem kan hij echtelijke twisten helpen voorkomen, maar dan moet hij het wel doen. Mooi dat het uiteindelijk is gelukt.

 12. De aanhouder wint, dat blijkt maar weer;-)

 13. Wow, vier uur gedownload?? Zo groot zijn die bestanden toch niet? Maar je kunt ze weer gebruiken dus 😉

 14. Het probleem klinkt bekend in de oren.

 15. Tegenwoordig zijn we zoveel tijd kwijt met het installeren en onderhouden van tijdbesparende middelen dat er vaak geen tijd meer is om te werken of te communiceren of zelfs maar te genieten. Goed dat je hebt volgehouden. Ik zou weer een gewone papieren wegenkaart hebben gekocht en vertrouwd hebben op m’n instinct en hulpvaardige lokale bewoners van plaatsen waar ik verdwaal.

 16. Ik kan heel chagrijnig worden in zulke situaties. Van de week op het werk heb ik een 3G umts wifi router aangesloten op T-mobile internet en dat werd ook bijna zo’n moment. Gelukkig heb ik de oplossing als nog op internet gevonden en werkt alles prima. En dat voelt goed als je het heb opgelost 🙂

 17. Ja, dat mag je met recht zeggen, gatverpielekes.
  Maar Me, bedenk …, een goede voorbereiding verhoogt het vakantie plezier.
  Goed weekend.

Geef een reactie