Irene triggerde me gisteren over het hunebed bij ons in de tuin. Wat moet je daarmee, was de vraag. Dat is een vraag die iets moeilijker te beantwoorden is. Dat hunebed ligt er niet voor niets. Vroeger stond daar een grote boom. Bij een storm dreigde die om te vallen op het huis van de buren en we hebben hem destijds snel met kabels vastgezet en hem naderhand omgezaagd. Alleen de stronk bleef daar staan. Die stond zo dicht bij de vijver (inmiddels weg) dat we die zouden moeten leegmaken om hem weg te krijgen. Toen was dat zonde want de vijver was net een jaar of twee eerder aangelegd. We hebben gekozen om de stronk dan maar zolang met keien te bedekken. U snapt het al… Ook die moet er uiteindelijk uit, en dan verdwijnen de stenen mee om plaats te maken voor een stukje extra border. Volgend jaar moet ik daar toch wat aan gaan doen omdat alle hout langzaam aan het vergaan is.


Keitjes…

15 Comments

  1. Ik zou het mooi zo laten, hooguit zou ik er wat rotsplantjes tussen zetten. Om te beginnen misstaat het allerminst, en bovendien is het – zoals hierboven al eerder gezegd is – een prima leefgebied oor allerlei insecten.

  2. Toch een goede oplossing zo!
    OT ik lees over een error, dat kan wel kloppen, er klopt idd iets niet, maar wat, dat is de vraag. Ik zie dat wel als ik mijn link deel op blognetwerk bv. Heel fijn als je tijd hebt om er naar te kijken..

  3. wat je nu hebt is een diervriendelijk milieu, moet dat nou zo’n tuttige border worden, het woord alleen al! En hoe groot zijn die keien eigenlijk ga er eens naast staan. of zet er een hond bij.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.