Het hunebed
Het hunebed

Het hunebed

Irene triggerde me gisteren over het hunebed bij ons in de tuin. Wat moet je daarmee, was de vraag. Dat is een vraag die iets moeilijker te beantwoorden is. Dat hunebed ligt er niet voor niets. Vroeger stond daar een grote boom. Bij een storm dreigde die om te vallen op het huis van de buren en we hebben hem destijds snel met kabels vastgezet en hem naderhand omgezaagd. Alleen de stronk bleef daar staan. Die stond zo dicht bij de vijver (inmiddels weg) dat we die zouden moeten leegmaken om hem weg te krijgen. Toen was dat zonde want de vijver was net een jaar of twee eerder aangelegd. We hebben gekozen om de stronk dan maar zolang met keien te bedekken. U snapt het al… Ook die moet er uiteindelijk uit, en dan verdwijnen de stenen mee om plaats te maken voor een stukje extra border. Volgend jaar moet ik daar toch wat aan gaan doen omdat alle hout langzaam aan het vergaan is.


Keitjes…

15 Comments

  1. Laat die stapel keien de stapel keien en de natuur een paar jaar haar werk eromheen doen. Moet je eens zien wat voor een mooi resultaat er wordt neergelegd. Daar kan geen mens noch een tuinarcitect tegen op.

  2. Ik zou het mooi zo laten, hooguit zou ik er wat rotsplantjes tussen zetten. Om te beginnen misstaat het allerminst, en bovendien is het – zoals hierboven al eerder gezegd is – een prima leefgebied oor allerlei insecten.

  3. Toch een goede oplossing zo!
    OT ik lees over een error, dat kan wel kloppen, er klopt idd iets niet, maar wat, dat is de vraag. Ik zie dat wel als ik mijn link deel op blognetwerk bv. Heel fijn als je tijd hebt om er naar te kijken..

  4. wat je nu hebt is een diervriendelijk milieu, moet dat nou zo’n tuttige border worden, het woord alleen al! En hoe groot zijn die keien eigenlijk ga er eens naast staan. of zet er een hond bij.

  5. Wij laten wat extra hout speciaal in de tuin liggen om te vergaan. Prima leefgebied voor de kleinere beestjes. Voor sommige bedreigde kever soorten een laatste kans schijnbaar.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.