Geen vrij – wel blij

Mijn collega Frank zit inmiddels alweer een week in Bali, en daar waar ik ene keer in de week een kleine pauze heb, moet ik vandaag zelf een logje vullen. En soms vliegt dat er gewoon uit, en soms ook niet. Het is wel even wennen. Gisteren heb ik een hele vragenlijst op de bus gedaan voor een nieuw project van Parkstad Limburg. Een samenwerkingsverband van diverse gemeenten in de oostelijke mijnstreek. Die hebben onderzocht dat mijn woning in aanmerking komt voor aanvullende gevelmaatregelen in verband met geluidsoverlast. Nu heb ik in de loop van de jaren keurig alle kozijnen vervangen en daar meteen dubbel glas in laten plaatsen Maar er is nog een gedeelte waar dat niet gebeurd is. En de kans bestaat dat het dubbel glas vervangen wordt door geluidwerend glas. En als men dat wil vergoeden, nee zelfs gewoon vervangen, wie ben ik dan om daar nee tegen te zeggen. Ik kan er ook niets aan doen dat ik door allerlei gemeentelijke plannen aan de drukste straat van Hoensbroek woon. Ik woon direct aan de straat en heb geen voortuin, ook de overburen niet, dus het geluid kan niet weg. Tegen de avond staat er zelfs file. Alle beetjes helpen, dus laat maar komen die aannemer.


Gemeente niet blij…

17 Comments

 1. Toch wel leuk een tuinflatje…

 2. Hopelijk gaat het door, lijkt me overigens niet meer terecht!
  groetjes,
  Elmar

 3. Daar zou ik ook aan mee doen, zelfs als ik nog wat bij moest betalen. Weggeluiden horen nu eenmaal niet in een woonhuis.

 4. die kans moet je niet laten lopen als die zich aan dient.
  goeie zaak toch…………..

 5. Ik dacht dat dubbel glas op zich al wel geluidswerend was, maar kennelijk hebben ze nog wat beters, en alle beetjes helpen natuurlijk.

 6. Dat is idd wel lekker geluidwerend glas. Hoe lang duurt het denk je voordat het helemaal rond is?

 7. Zo’n kans zou ik niet laten lopen, want geluidsoverlast kan ontzetten storend zijn.

 8. Dan wordt het heel wat stiller binnen. En dan ga je ineens merken hoe hard de klok tikt en hoe de buizen ruisen.

 9. In plaats van een stoeprand een geluidswal die zo breed is dat er geen auto meer door je straat past is een echte oplossing natuurlijk.

 10. De gemeente Amsterdam denkt daar heel anders over:”Jammer van het verkeerslawaai? Jammer voor je!”

 11. Bij afwezigheid leer je een persoon ineens weer meer waarderen

 12. Lekker toch? Dat zijn nog eens cadeautjes 😉

 13. Ik geef je ook gelijk ook. Krijge je eindelijk eens iets terug voor al dat belasting betalen 😉

 14. Daar kan je mooi van profiteren natuurlijk. Zolang er geen addertjes onder het gras zitten.
  Mooie kans in ieder geval.

 15. Kijk daar moet je natuurlijk gebruik van maken, die subsidies zijn er niet voor niets! Wel moet je alles goed monitoren en goed de afspraken op een rijtje hebben maar dat is jou wel toevertrouwd. Succes!

 16. Ik hoop dat die beslissing ten goede uitvalt voor je, maar je weet het maar nooit met de gemeentes….

Geef een reactie