Het was mooi

Gisteren was het mooi, heel mooi. En bijzonder goed vliegweer. Dus even lekker buiten geweest gisterenavond. Helaas zelf niet gevlogen. Op het veld kwam ik erachter dat de stroomregelaar van mijn brushless elektromotor piekedewei op was. Helemaal naar de klitsen. Maar goed dat ik nog een vervangende regelaar heb, want dertig piek kan ik even niet zomaar missen. Vandaag moet ik op ouwe lullen keuring zoals ze dat hier plachten te noemen. Doorsmeren en olie verversen. Hartfilmpje, bloed aftappen, hoortest, ogentest, hele vragenlijsten invullen en wie weet wat me nog allemaal te wachten staat. Uit mezelf zou ik niet gaan, maar als de baas daar prijs op stelt wil ik me af en toe wel eens laten keuren. Stempel op de kont en klaar toch. Als ik zie wat er allemaal om me heen, en ook in blogland gebeurd, lijkt het me niet eens zo’n slecht plan van de baas. En ik zie er niet eens tegenop, nee hoor…


Koeterwaals…

17 Comments

 1. Het vliegweer is altijd wel goed. Alleen het model moet er tegen kunnen.

 2. Man, wees die baas dankbaar. In mijn tijd – waar is-t-ie trouwens gebleven – kende ik dit fenomeen niet. En hou hem maar helemaal in ere met die 5000 euro die hij je in het vooruitzicht heeft gesteld.

 3. wel apart dat je werkgever dat verplicht,
  maar goed heb je dat ook weer gehad

 4. Wij mogen ook elk jaar naar de keuring.
  Het is niet verplicht dus ik ga niet.
  Ze zullen maar wat vinden zeg, brrr.

 5. Elmar haalt me de woorden uit de mond. 🙂

 6. Af en toe een check-up kan geen kwaad natuurlijk!
  groetjes,
  Elmar

 7. ja, verstandig van die baas. Uit respect voor het lijf wat echt nog wel een poosje mee moet in de leuke dingen van het leven!

 8. Vandaag is het ook nog een mooie dag, de zon is er nog volop. ik hoop ook bij jou. Kan je er nog van genieten als je klaar bent na je keuring!

 9. Het ligt er maar aan wat een werkgever beoogt met zo,n medisch onderzoek. Als oud kaderlid van een vereniging van werknemers, vakbond geheten in de volksmond, en een langdurig lidmaatschap van een Ondernemingsraad heb ik zo mijn bedenkingen naar dit soort op het oog gezien goede dingen. Alhoewel de wet op die medische keuringen ( http://www.st-ab.nl/wetten/0672_Wet_op_de_medische_keuringen.htm ) heel duidelijk is over de regels weten veel werkgevers er toch iets mee te doen dat niet strookt met datgene wat die wet zegt.

  Als je benieuwd bent naar een momentopname van je medische gezondheids toestand kun je dit ook aan je huisarts vragen. Verzoek in ieder geval nu aan de arts die het onderzoek in opdracht van je werkgever verricht het raport op tesamen met dat wat hij uiteindelijk aan je werkgever heeft verstrekt.

 10. piekedewei – nooit van gehoord, is dat Limburgs dialect?

 11. Een Blogger van Hoensbroek is altijd…Oke!

 12. Gisteren inderdaad lekker weer. Wij hebben heerlijk in de tuin gezeten en zelfs buiten gegeten.
  Suc6 bij de apk.

 13. Succes met de ouwe lullen keuring joh!

 14. Hopelijk is jouw motortje nog goed en niet naar de klitsen 😉
  Succes!

 15. De baas is de baas he. hopelijk wordt dit ook mooi.

 16. tja een APK tje hoort er af en toe bij 😉

 17. Gisteren was het zeker een mooie dag, die hebben we maar mooi weer te pakken.
  Vandaag is het alweer anders.
  Die bazen hebben soms toch nog wel eens goede ideeen.
  Af en toe eens door de molen of het allemaal nog goed gaat, is niet verkeerd, toch!!
  Succes he en haal maar lekker dat stempeltje.

Geef een reactie