Ik ben groen
Ik ben groen

Ik ben groen

Eigenlijk heb ik vandaag niet veel te vertellen. De dag van gisteren was een beetje lauw, ik had wat weinig fut en geen zin om echt actief te zijn. U kent het wel denk ik. In de avond zag ik op TV een programma over het testen van methoden om grote stukken bos snel aan te planten na bijvoorbeeld natuurrampen. Geld nog middelen werden gespaard om dingen uit te testen. Met vliegtuigen, helikopters, in afgelegen streken. Voor mij was het meer amateuristisch dan professioneel. Ik ben best wel groen aangelegd, maar ik vond dit te ver gaan. Voor al dat geenvesteerde geld had je de plaatselijke bevolking al duizenden bomen kunnen laten planten. Het resultaat tot nu toe was namelijk nulkommaniks. En ook dat soort onzin dingen wordt door ons gesponsord, hoe ver moet je hierin gaan… Laten we dan maar iedereen een groen dak geven, zoals Mikelodeon beschreef. Dat zet tenminste zoden aan de dijk.
Vandaag had de zomer moeten beginnen, maar helaas… het dak, de bomen, het regenwoud


Een groen dak

13 Comments

  1. de techniek maakt al die mensenhanden overbodig. Als je in Maasricht een prachtig door mensen gemaakt groendak wilt zien, ga dan eens naar de Mergelweg, afslag Drabbelstraat in het Jekerdal. Daar staat in de Natuurtuinen van het Centrum voor Natuur- en Milieu edukatie. CNME, hun Praktijkleercetrum.. Helemaal gebouwd volgens ec ecologische principes, verwarmd met aardwarmte en gedekt door een kleurig en isolerend dak van sedumsoorten. Er zijn veel aktiviteiten, ook Open Zondagen, zie website CNME.

  2. Soms vraag je je inderdaad af of al die bestedingen wel handig zijn. Maar stel dat men tijdens een van die op het oog zinloze activiteiten op het middel komt, om de natuur zich snel te laten herstellen na een natuurramp….
    Geniet nog van de zondag Me!
    groetjes,
    Elmar

  3. Het is idd verschrikkelijk hoeveel geld er verkwanseld wordt. Door de documentaire ‘HOME’ bij Redstar wordt nog eens duidelijk gemaakt hoe verschrikkenlijk dom de mensheid bezig is met zijn drang naar efficientie in groter meer en meest.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.