TRA -Technology Related Anger
TRA -Technology Related Anger

TRA -Technology Related Anger

Technology Related Anger (TRA) is een term die gebruikt wordt als mensen boos worden op hun PC of ander elektronisch apparaat. Tot gisteren had ik er nog n00it van gehoord. Aanleiding was het volgende artikel, maar ik weet er zwerven diverse filmpje en foto’s over het internet heen en weer waar deze term op slaat.

Een Italiaanse man van 68 jaar kon er niet meer tegen dat zijn computer om de haverklap vastliep. De computer was toch al niet een van de snelsten meer, maar had ook regelmatig een vastloper. Het Italiaanse temperament in combinatie met het bezit van een kaliber 22 pistool zorgde ervoor dat de man zijn computer met vijf schoten uit zijn lijden verloste.

Af en toe heb ik ook wel eens die neiging maar

 • ik ben nog geen 68
 • ik heb geen pistool.

Het risico is dus beperkt voor mijn omgeving. Aan de andere kant, je kunt beter je PC doodschieten dan je eigen vrouw.


Angry…

16 Comments

 1. ja, ik had er ook van gelezen, en ik herken de ergenis wel.
  Ik zit nu buiten te laptopperen, en als ik hem dadelijk weer binnen zet aan zijn docking station, dan wil het wel eens voorkomen dat het een aantal minuten duurt voor die weer beeld heeft en alles werkt.
  En dat kan ergenis opwekken.

 2. Jaren geleden heb ik eens een keer gedreigd mijn computer zwemles te geven in de vijver. Omdat ik op dat moment nog geen geld had voor een andere, heb ik het uiteindelijk maar niet gedaan.

 3. Zelf ben ik heel vredelievend, zowel tegen vrouwen als ook electrische apparaten. Ze zorgen toch doorgaans voor heel veel plezier en gemak. Ze nemen je gewoon heel wat werk uit handen, vaak ongevraagd en vol overgave. Maar toch, de zin waarmee je eindigt is subjectief. Er zijn namelijk vrouwen…..

 4. Ik kan mij er best iets bij voorstellen. Een half jaar geleden heb ik een nieuwe pc gekregen, maar voor die tijd kon ik het oude ding wel wat doen bij wijze van spreken. Maar ooit heb ik vroeger eens tegen mijn Vespa brommerdje staan trappen toen die het niet deed. De buurt heeft dubbel gelegen.

 5. Het valt allemaal niet mee. Zo erger ik mij er al jaren aan dat werkelijk elke afwijking een naam moet hebben. Hoe heet het nu bijvoorbeeld wanneer je kwaad bent op je hamer? Ook TRA maar dan van “Tool related anger”? Wat een hoop stierepoep eigenlijk allemaal…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.