Vast en zeker

Stel je een voor dat je net naar de WC bent geweest en dat daarna de deur niet meer open gaat. Maar dan ook echt niet open. Je probeert van alles, maar je komt er gewoon niet uit, wat je ook doet. Zo hoorde ik in de avond een hoop gedreun onder in de gang en ben ik maar eens gaan kijken wat er aan de hand was. Je raad het al, A. zat op het toilet opgesloten. De dagschoot waarmee je normaal de deur mee opent was afgebroken en kon op geen enkele wijze meer verplaatst worden. Zelfs het losmaken van de klink(en) leverde niets op, de schoot zat vast en bleef vast zitten en was op geen enkele manier in beweging te krijgen. Resultaat is dat ik weer een leuke job voor de vakantie heb want ik heb met een breekijzer de deur moeten openbreken. Aan de andere kant wat gebeurt er als zoiets gebeurt en je bent alleen. Je zou voor de zekerheid een mobieltje moeten meenemen, of de deur niet dicht moeten doen als je alleen bent.


vast…

18 Comments

 1. Zo ja, dan moet je wel kalm blijven en geen last hebben van claustrofobie.

 2. Doe de deur nooit op slot…..

 3. Je bent zo gewend dat alles werkt, dat je het toch doet, tenminste ik wel.
  Zelfs midden in de nacht nog.

 4. Hier gaat de deur wel dicht maar nooit op slot hoewel dat wel kan. Wat is het ergste dat je kan gebeuren: dat een gast per abuis ontdekt dat jij ook wel eens moet plassen of poepen? Een heel grote verrassing zal dat toch niet mogen zijn.

 5. Ik ben panisch voor w.c.’s Heb dus ook altijd de deur open XD
  En als er visite is, ga ik wel ff naar boven 🙂

  Kwam via via ff rondsneupen 🙂

 6. Daar ben ik altijd bang voor!!!

 7. Dat risico om opgesloten te zitten loop ik hier thuis alleen als er visite is, en als ik de deur uit ga heb ik over het algemeen mijn mobieltje wel bij me.
  Succes met de herstelwerkzaamheden.

 8. Als ik ergens vreemd ben, neem ik idd altijd een gsm mee naar het toilet, just to be safe… en thuis gaat hij niet op slot hoor… wij zijn maar met tweeen en weten wel wanneer de ander in het kleine kamertje zit…

 9. Zorg gewoon dat je altijd een aansteker bij je hebt en dat je voldoende explosieve winden kunt laten.

 10. @redstar: Dat had je nu niet moeten zeggen, wed ik. 😉

 11. Waarom niet de scharnieren er uit tikken? Die zitten bij een wc 99,9% van de keren aan de buitenkant.

 12. Hier gaat ook nooit de deur op slot.

 13. vervelende situatie, zelf doe ik thuis nooit de deur op slot maar verder kan je dit dus overal overkomen…

 14. heb ook meestal de deur niet op slot en ook niet onderweg. 😉

 15. Gelukkig was jij in de buurt om haar te bevrijden.
  Ja, daarom sluit ik nooit de deur af, ik heb geen bevrijder in de buurt.
  en ook geen telefoon op het toilet.
  Succes met het herstellen, maar dat gaat vast lukken.

 16. Zolang wij met ons tweeen zijn, sluiten wij niet af. Waarom zou je eigenlijk? Bovendien hebben wij jaren geleden ons lesje precies zo geleerd.

Geef een reactie