Kulle
Kulle

Kulle

Gisteren waren we een dagje weg, naar de Kelner Zoo. Vanuit Gebrook is het niet zo heel ver daar naar toe en dus makkelijk te doen. Binnen een uurtje waren we in Kulle, zoals dat hier in het zuiden van Limburg gezegd wordt. En daar liet Tommie ons in de steek. Door een wegafzetting raakte die de weg helemaal kwijt. Hij wou alleen nog maar in rondjes rijden en snapte niet dat ik daar niet door kon. Eigenwijsje was tegendraads en koos precies de andere route en stond dus meteen voor de ingang van de Zoo. Daar wachtte ons de eerste verrassing. De entree op maandag is 9.50 Euro… Hoezo duur, daar kan Gayapark nog wat van leren. Het is al een wat oudere Zoo en men is momenteel druk bezig om alles te moderniseren. Het olifanten verblijf is klaar en gigantisch. Daar zou ik me als olifant zowel in het binnen- als ook het buitenverblijf best thuis kunnen voelen. Maar gelukkig hebben ze niet alleen Olifanten en Bratwurst mit Pommes. In een van de tropische verblijven had ik een heuse aanvaring met een voor mij onbekende diersoort die zich niet helemaal op zijn gemak voelde.e Maar die wel op de bijgaande foto staat. Een welbestede dag dus. We zijn op een gegeven moment gewoon naar huis gegaan, bekaf van de warmte, de afstanden en indruk van de vele dingen die we gezien hebben. Ik heb een prachtige fotoserie gemaakt die ik ergens ter beschikking wil maken, maar ik weet nog niet hoe… Maar eerst een foto van mijn aanvaller.(click picture) Mijn aanvaller…

13 Comments

  1. Ik denk toch dat er weinig dieren zijn die graag gevangen zitten, maar ze zitten daar wel veilig van de vijanden natuurlijk.

    En navigatie is een hulpmiddel, maar ook niet meer dan dat, dat blijkt maar weer.

  2. Om 9.50 euro te betalen om aangevallen te worden door zo,n prachtige vogel is veel. Een aanval van Bokito zal zeker niet veel duurder zijn geweest en het geeft wel veel meer “waar” voor dat geld.

  3. Altijd fijn om te lezen dat de olifanten goed zitten daar.Anders vind ik het zo zielig. En jij bent ook nog aangevallen dus. Ziet er gevaarlijk uit, die vogel. Ik geloof dat je wel geluk hebt gehad.

  4. Wat ik me vooral herinner zijn de mooie aquariums die ze er hebben. Maar ik ben er al zeker 10 e 12 jaar niet meer geweest. Toch weer eens doen. Keln ofwel Keule zo als wij zeggen is van ons uit ook niet zo ver weg. Een half uurtje verder maar dan Gaiapark.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.