Tomatig

Terwijl op de achtergrond de muziek van Canned Heat door mijn hoofd speelt (on the road again), denk ik aan de meest vreemde dingen, erger nog, ik verbaas me erover. Zo hadden we gistermiddag een gesprek over tomaten en hoe mensen daarop reageren. Sommigen haten die rode bollen en vinden ze niet te vreten. En aan de andere kant zit ik daar dan en vind alles wat tomaat heet heerlijk. Diezelfde mensen die die dingen haten eten wel pizza en spaghetti en macaroni, maar dat vinden ze dan anders. Wat ik me dan ook afvraag tijdens zo’n vreemde dingen uurtje is waarom de meeste koks alles behalve het vruchtvlees weggooien, ik eet tomaten gewoon met huid en haar op. Het sappige deel heeft voor mij meer smaak dan alleen het vruchtvlees. Het zelfde bij komkommers of kromme komkommers, augurken, met huid en haar toch… En dat laatste brengt je dan weer terug in de realiteit, het is een stukje rustiger in weblogland, en ergens is dat ook wel eens fijn. Kromme komkommertijd

13 Comments

 1. Ja tomaten zijn heerlijk, en onmisbaar op een pizza!! Ik denk dat vele niet eens stil staan waar tomaat allemaa niet in zit tegenwoordig. Ze eten graag snel en zonder al te veel werk. Ach ja wij tomaten lief hebbers hebben het goed in de zomer, dan smaakt de tomtaat het lekkerst!

 2. Heerlijk! Heb nu rare tomaten op het balkon. Zijn pommedori (ofzo) gevallen. Rare vorm en als ze rijp zijn eet ik ze zo op.
  @ TON. Kromkrommer, LOL.

 3. Mag ik je ruilen tegen mijn zoon van 7? Die vind tomaten vies, maar tomatenketchup, pizza en dat soort gerei verslindt ie onder luid gesmak. Liefst nog met de halve portie tegen zijn wangen aangeplakt. Maar owee.. zodra er een rood stukje in zijn eten zit wordt het geanalyseerd, bestudeerd en bekritiseerd, want het zou zomaar kunnen dat ik hem probeer te neppen als ik zeg dat het iets anders is dan tomaat. :s

 4. Ik ben het wel met JanK eens, ik ruik er ook altijd aan voordat ik ze koop, echte tomaten ruiken heerlijk! En ook hier met huid en haar 😀

 5. een lekkere frisse tomatensalade met komkommer en ui gaat er wel in in de zomer…

 6. De ene tomaat is de andere niet. Er zitten nogal wat smakeloze varieteiten tussen.
  Vooral kleine cherrytomaten vind ik heerlijk, jawel, met huid en haar.

 7. Op dit moment zijn wij helemaal aan de tomatensap…. heerlijk.

 8. Alleen de takken en groene tomaten eet ik niet. Het is uiteindelijk een plant dat verwand is aan de aardappelplant en tot de soort “nachtschade” behoort.

 9. Fijne tijd, die kromkrommertijd. Want dat mag weer!

 10. Ik eet de tomaten ook helemaal

 11. Ik heb geen last van komkommertijd, en tomaten zijn idd heerlijk. In zijn geheel.

 12. Ik lust van alles waar bereidde tomaten inzitten, piza, tomatensoep, tomatenketchup enz. alleen lukt het me niet, zelfs niet na tig keer proberen, om rauwe tomaat te eten. Ik heb ze zelfs ooit in mijn eigen tuin gehad om het te proberen met eigen geteelde. Iets in de tomaat laat me echt kokhalzen. Ik eet kiwi’s met huid en haar op. Het beste van de kiwi zit in de schil, zeggen ze.

 13. Van mij mag het gerust het hele jaar bruisen. Die rust van het kerkhof verveelt toch ook weer snel.

Geef een reactie