Tomatig
Tomatig

Tomatig

Terwijl op de achtergrond de muziek van Canned Heat door mijn hoofd speelt (on the road again), denk ik aan de meest vreemde dingen, erger nog, ik verbaas me erover. Zo hadden we gistermiddag een gesprek over tomaten en hoe mensen daarop reageren. Sommigen haten die rode bollen en vinden ze niet te vreten. En aan de andere kant zit ik daar dan en vind alles wat tomaat heet heerlijk. Diezelfde mensen die die dingen haten eten wel pizza en spaghetti en macaroni, maar dat vinden ze dan anders. Wat ik me dan ook afvraag tijdens zo’n vreemde dingen uurtje is waarom de meeste koks alles behalve het vruchtvlees weggooien, ik eet tomaten gewoon met huid en haar op. Het sappige deel heeft voor mij meer smaak dan alleen het vruchtvlees. Het zelfde bij komkommers of kromme komkommers, augurken, met huid en haar toch… En dat laatste brengt je dan weer terug in de realiteit, het is een stukje rustiger in weblogland, en ergens is dat ook wel eens fijn. Kromme komkommertijd

13 Comments

  1. Ja tomaten zijn heerlijk, en onmisbaar op een pizza!! Ik denk dat vele niet eens stil staan waar tomaat allemaa niet in zit tegenwoordig. Ze eten graag snel en zonder al te veel werk. Ach ja wij tomaten lief hebbers hebben het goed in de zomer, dan smaakt de tomtaat het lekkerst!

  2. Mag ik je ruilen tegen mijn zoon van 7? Die vind tomaten vies, maar tomatenketchup, pizza en dat soort gerei verslindt ie onder luid gesmak. Liefst nog met de halve portie tegen zijn wangen aangeplakt. Maar owee.. zodra er een rood stukje in zijn eten zit wordt het geanalyseerd, bestudeerd en bekritiseerd, want het zou zomaar kunnen dat ik hem probeer te neppen als ik zeg dat het iets anders is dan tomaat. :s

  3. Ik lust van alles waar bereidde tomaten inzitten, piza, tomatensoep, tomatenketchup enz. alleen lukt het me niet, zelfs niet na tig keer proberen, om rauwe tomaat te eten. Ik heb ze zelfs ooit in mijn eigen tuin gehad om het te proberen met eigen geteelde. Iets in de tomaat laat me echt kokhalzen. Ik eet kiwi’s met huid en haar op. Het beste van de kiwi zit in de schil, zeggen ze.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.