Het boek – door Frank (van IkFotograag)
Het boek – door Frank (van IkFotograag)

Het boek – door Frank (van IkFotograag)

Na de vakanties plakten we altijd een of meer albums vol met foto’s en andere aandenkens die we van de vakantie hadden meegenomen. Iedere keer weer avonden lang “plakplezier”. Dat gaan we nu dus niet meer doen. Ik heb een tijdje geleden al aangekondigd dat ik mijn eigen boek, “Bali in kleuren” zou gaan maken, en daar ben ik inmiddels druk mee bezig. Ik heb wat voorbeelden van fotoalbums gezien van het Kruidvat en de Hema, die zien er best wel goed uit. Daarnaast heb ik ook de software van de diverse aanbieders vergeleken, en ik ben sinds gisteren aan het hobbyen met een paar softwarepakketten, die de diverse afdrukkers leveren. Die van AH vind ik tot nu het meest veelbelovend, maar met de leverancierssoftwaree zit je wel vast aan die softwaremogelijkheden. Online kan ook, bijvoorbeeld via Ziggo. Dat doe ik dus niet, er gaat teveel werk in zitten, om het allemaal tussendoor online ergens op te slaan, met de risico’s om het kwijt te raken. Ik heb liever alles lokaal op mijn eigen PC.

Wat ook heel mooi zou zijn, is als je je boek met eigen vertrouwde programma’s zou kunnen maken, en dan als bijvoorbeeld PDF opsturen en ergens als boek laten afdrukken. Je hebt het dan helemaal zelf in de hand. Die mogelijkheid is er ook, ik werd getipt door mijn broer. Hij is al een tijd bezig met het uitgeven van een boek over Groenland. Hij doet dit bij de firma Blurb. Bij Blurb (hoe bedenk je zo’n naam?) kun je ook software downloaden om je boek te maken, maar wat ook heel mooi is, is dat je sinds kort een boek daar ook als PDF kunt aanbieden, dus eerst helemaal zelf maken en dan de PDF opsturen. Software om PDF’s te maken is als freeware verkrijgbaar, dus dat hoef geen drempel te zijn. Nou is Blurb geen echte foto-ontwikkelaar maar een firma die het mogelijk maakt om zelf je boek uit te geven. Nou, ik heb het resultaat van het boek van mijn broer gezien, dat ziet er gewoon uitstekend uit. Zowel het boek, ik heb het in het echt gezien, maar zeker ook de inhoud. Mocht je een voorproefje van zijn foto’s willen bekijken, klik dan hieronder op de afbeelding. Een preview van het boek vind je hier.

Waarom Groenland, door Gerry van Roosmalen

14 Comments

  1. Ik vond blurb altijd een rare naam, en nu blijkt het nog wat te betekenen ook! Bedankt voor de informatie!

    Net zijn mijn bestelde boeken afgeleverd met Premium paper en harde kaft. Ze zien er goed uit! Stiekem ben ik toch wel trots op het eindproduct.

    En bedankt voor de vele lovende woorden!

    Groetjes,

    Gerry van Roosmalen

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.