Macro fotografie
Macro fotografie

Macro fotografie

Gisteravond hadden we een bijeenkomst van de fotoclub met als speciaal aandachtspunt macro/close-up fotografie. Twee opstellingen met diverse onderwerpen en iedereen de camera mee. Puur genieten gewoon. Het is een moeilijk onderdeel vooral omdat we niet professioneel willen werken maar ook met de kleine snapshot camera’s een kans geven. Soms doen die zelfs niet onder voor hun grotere broertje, de spiegelreflexcamera. Met name op het gebied van scherptediepte kan die hele leuke en goede resultaten geven. Ongetwijfeld komt u de resultaten tegen op onze fotosite, maar ik dacht hier alvast een klein voorproefje te plaatsen. Niet dus, er waren hele mooie foto’s bij, maar helaas ligt mijn camera nog op het werk. Stom, maar wel waar. De foto’s houdt u tegoed. Het visje vanmiddag op de bloemenmarkt in Geleen als begin van het weekend gaat er geheid in. Alvast een fijn en ontspannen weekend iedereen. Ik ga weer aan de slag…


Macrovoorzetstuk

16 reacties

  1. Ik had een Fuji Finepix 40i en stond bekend om z’n makro en dat had hij ook. Loepzuiver en met goeie diepte en contrastkwaliteit. Zelfs de Canon powershot sx200, die ik nu heb, kan er niet tegenop. Fuji had maar 2.1 megapix, deze 10 meer, toch maakte ik met die 2.1 mooiere foto’s. Canon heeft toch meer moeite met diepte en contrast. Ach ja, kniesoor die erop let.

  2. Ik vind macro fotografie altijd prachtig. Budget voor een spiegel reflex heb ik niet maar misschien dat m’n pocket pentax ook wel redelijk geschikt is. Zo’n balg kan er in ieder geval niet op. Die heb ik nog wel liggen voor m’n oude praktica.

  3. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s. Ben zelf ook met wisselende energie met fotograferen bezig en macrofotografie boeit me altijd zeer. Wat voor lens gebruik jij op de SRL? Ik heb overigens zelf ook de mooiste macrofoto’s gemaakt met mijn Canon compactcamera.

    1. Me!

      Denk eens aan een kleine compactcamera in de vorm van bijv. een canon ixus. Het hoeft net meteen zo duur te zijn. er zijn ook vergelijkbare goedkopere merken met dezelfde specificaties. Makkelijk mee te nemen en een prima kwaliteit.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.