Vliegen vangen – door Frank van IkFotograag.nl

Een paar weken geleden had ik ineens een fruitvliegjesplaag in huis. Van alles geprobeerd, steeds weer de meeste weggevangen, om er de volgende dag toch weer tientallen te hebben. Uiteindelijk heb ik zo’n ultraviolette lamp gekocht, en die doet het goed, want ik heb niet een vliegje meer. De zelfde dag dat we de lamp kochten, kregen we van vrienden, die van onze plaag gehoord hadden,e in plaats van bloemen een vleesetende plant. Maar omdat in huis geen vliegen meer vliegen,e moet ik nu dus vliegen gaan vangen om de plant te voeren. Het is mooi om te zien hoe zo’n val ineens dichtvouwt als je er een vlieg in stopt. Als je de dichtgeklapte val tegen het licht houdt dan zie je het silhouet van de vlieg nog zitten. Gelukkig is het geen grote eter.

Elektrische vliegenvanger

Bio vliegenvanger

16 Comments

 1. Ik ga voor de Venus Vliegenval want zo’n elektriek geval doet de vlieg ontploffen. Geen erg hygienisch geval dus. Zeker niet in de keuken.

 2. Zo’n vlees etende plant is geinig om te zien, en ecologischer dan een lamp natuurlijk. Maar wel minder effectief lijkt mij. En hoe vang je de vliegen om de plant te voeren?

 3. Succes met vliegen vangen, misschien met een mepper..??

 4. Hier gaat het ook met een mepper, of met de krant. Wel mooie foto’s!

 5. Zodra ik hier (in Midden-Limburg) een raam of deur openzet, heb ik voer genoeg voor die plant van jou Frank. En ben zelf nog steeds zoekende naar het meest effectieve vliegenpreventiemiddel.

 6. Het lukt ons tot nu toe heel aardig om vliegen buitenshuis te houden m.b.v. horren.

 7. Succes met het vliegen vangen! Tijdens dit seizoen zal het wel meevallen om ze te vinden! Hoe ga je dat in de winter doen?

  • De plant gewoon ergens koel wegzetten. Als de plant dan nog leeft, meestal zijn die exotische dingen niet zo’n lang leven beschoren. Misschien kan ik wat vliegen invriezen ;-).

   Wat doe je de hele dag? Vliegen vangen! HaHa

 8. Die bio vliegenvanger had ik ook. Dat was een wonderderlijk plantje wat idd nog werkt ook.

 9. hou maar op over die vliegjes, ik wordt er gek van………………..

  mooie foto die laatste

 10. Wat is de natuur toch wreed, wij mensen niet minder.

 11. Het is ook nooit goed he, ben je eindelijk van de vliegen af, kan je ze gaan vangen voor je plant hahahahah

 12. Vliegen komen bij ons niet binnen. Daar zorgt onze gaasdeuren wel voor.

 13. Het is toch allemaal maar een merkwaardige wereld.
  Mensen bepalen, en zo hoort het eigenlijk ook.

  Ik heb gelukkig geen last van vliegen. het lijkt me ook uitermate vervelend.

 14. Verdorie!
  Ik heb ook zo’n venus vliegenvangertje in mijn slaapkamer staan. Nu en dan krijgt het ding een insectje van mij. Ik vind het een charmante plant: erg lief en kwetsbaar.
  Met vriendelijke groeten,
  De Drs.

Geef een reactie