Vliegen vangen – door Frank van IkFotograag.nl
Vliegen vangen – door Frank van IkFotograag.nl

Vliegen vangen – door Frank van IkFotograag.nl

Een paar weken geleden had ik ineens een fruitvliegjesplaag in huis. Van alles geprobeerd, steeds weer de meeste weggevangen, om er de volgende dag toch weer tientallen te hebben. Uiteindelijk heb ik zo’n ultraviolette lamp gekocht, en die doet het goed, want ik heb niet een vliegje meer. De zelfde dag dat we de lamp kochten, kregen we van vrienden, die van onze plaag gehoord hadden,e in plaats van bloemen een vleesetende plant. Maar omdat in huis geen vliegen meer vliegen,e moet ik nu dus vliegen gaan vangen om de plant te voeren. Het is mooi om te zien hoe zo’n val ineens dichtvouwt als je er een vlieg in stopt. Als je de dichtgeklapte val tegen het licht houdt dan zie je het silhouet van de vlieg nog zitten. Gelukkig is het geen grote eter.

Elektrische vliegenvanger
Bio vliegenvanger

16 Comments

  1. Zodra ik hier (in Midden-Limburg) een raam of deur openzet, heb ik voer genoeg voor die plant van jou Frank. En ben zelf nog steeds zoekende naar het meest effectieve vliegenpreventiemiddel.

  2. Zo’n vlees etende plant is geinig om te zien, en ecologischer dan een lamp natuurlijk. Maar wel minder effectief lijkt mij. En hoe vang je de vliegen om de plant te voeren?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.