Turicum – trapauto
Turicum – trapauto

Turicum – trapauto


Turicum

Terwijl ik waarschijnlijk al weer een flink stuk richting Nederland ben wil ik u de autorubriek vandaag niet onthouden. Vandaag nog eentje uit de oude doos, de vergeten merken. De Turicum werd gebouwd in Niederuster ergens bij Zerich in de buurt, maar ook dit Zwitserse bedrijf van Martin Fischer heeft de eerste wereldoorlog niet overleefd. Het eerste model was een eenpersoons auto die bestuurd werd met pedalen en had een eencilinder motor . Ondanks dat de oprichter het bedrijf dat in 1904 zijn eerste auto maakte, na een jaar of vier verliet, draaide het bedrijf goed en er werkte destijds 150 mensen. Deze trapauto was het enige model met pedaalbesturing. De volgende modellen hadden allemaal een stuur en men had de keuze tussen twee en viercilinder motoren.
Oh ja, Turicum is de latijnse naam voor Zerich. Het is maar dat u het weet.


Turicum

8 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.