Barbeknoei en poezenvangst
Barbeknoei en poezenvangst

Barbeknoei en poezenvangst

Iedereen weet ondertussen wel dat we een tweetal heel lieve poesjes hebben, Macey en Daisy. Beide komen nooit buiten, maar blijkt achteraf, dat mag de pret niet drukken. De deur van het terras stond ’s avonds open en Daisy zat voor de deur naar buiten te kijken. Op het terras liep een muis en Daisy zat daar vol aandacht naar te kijken. Helaas kwam de muis iets te dichtbij en met de voorpoten buiten en meteen weer binnen had ze de muis gevangen en liep er mee in de bek naar mijn vrouw. Het arme beest bewoog nog en loslaten ho maar. Pas toen de muis niet meer bewoog liet ze het beest uit de bek vallen. Meer met het idee, alsjeblieft vrouwtje, wat moet ik hier nog mee, hij doet het niet meer… Al die tijd zat mijn vrouw een beetje in paniek met de voetjes van de vloer, en de arme poes mocht echt niet meer op schoot die avond. En dat voor een echt huispoes.
Gisteren zijn we bij vriend H. wezen barbeknoeien. Daar hebben we even de behoefte aan vlees gestild. Het was gewoon heerlijk, zelfs de regen liet het hier in de avond even afweten, dus dat kwam mooi uit. Een gezellig avondje na een behoorlijk zwaar weekendje.


Waar is het muisje nu…

16 Comments

  1. Wat een stoere kat!! Ben erg trots op haar! Zeker voor een binnenkat! Die van mij hangen vaak buiten! Vangen een hoop maar nemen dit na een eerste kadootje voor mij… gelukkig nooit meer mee naar huis!!

  2. Daisy’s kunnen wel eens gulzig zijn… ik spreek uit ervaring. 🙂
    Al deed jouw Daisy niet veel moeite na de vangst. Misschien eigen aan (huis)katten?
    Die van ons ving ook altijd muisjes en legde die dan op de mat bij de buitendeur.

  3. Het is natuurlijk nooit prettig om en beestje te zien sterven, maar echt, het vlees van de bbq heeft ook aan dieren toebehoord. Poes moet daarom maar weer in genade aangenomen worden. Het is haar instinct. Kan ze ook niets aan doen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.