Bezig – door Frank (van IkFotograag)
Bezig – door Frank (van IkFotograag)

Bezig – door Frank (van IkFotograag)

De fotografie stond bij mij de afgelopen weken even op een laag pitje. Druk met van alles wat moest, en weinig tijd om er met de camera op uit te trekken. Niet alleen bij Me! wordt er van alles verbouwd, mijn WC moest er ook aan geloven, om plaats te maken voor zo’ne modern hangding. Niet dat de oude WC versleten was, hij was pas 20 jaar oud. Hij had waarschijnlijk zo nog 20 jaar mee gekund. De WC kwam 20 jaar geleden met de nieuwbouw van mijn huis mee. Ik weet niet hoe het tegenwoordig is, maar toen waren keuken, badkamer en toilet sluitpost op de begroting van de projectontwikkelaars. Ok, het was allemaal wel degelijk, maar oersaai.

Wat is er verder nog voor nieuws te melden? Ik ben bezig een wandeltocht uit te zetten voor “De Fotoclub” langs de bezienswaardigheden van Luik. Anders dan veel mensen denken is Luik niet meer de grauwe verwaarloosde stad van vroeger, het oude centrum mag er zeker zijn. En het is voor ons Limburgers redelijk dicht in de buurt (nog net niet op loopafstand). Het bij elkaar zoeken van de bezienswaardigheden is niet zo moeilijk, want het zijn er heel veel. Wat moeilijker is, is welke we wel op de route hebben en welke niet. Alles is gewoon niet in een keer te doen. Dus met behulp van Google Earth en dingen die ik links en rechts op Internet vind probeer ik een aantrekkelijke route samen te stellen. Tips van jullie kant zijn hierbij zeker welkom, misschien heeft iemand van jullie wel een uitgewerkte route liggen.

Dan zijn ook nog mijn druiven rijp. In 2006 heb ik een druivenstruikje geplant. In 2007 had ik geen druiven, in 2008 een trosje, en die druiven waren ook nog zuur. Dit jaar hangt hij vol. Gisteren heb ik de eerste tros er af gehaald. en ze zijn nog lekker ook. Volgend jaar moet ik hem wel beter snoeien, want hij is helemaal over mijn pergola heen aan het groeien. Wat dat betreft is een druivenstruik net onkruid. Maar ook snoeien moet je leren.

Hieronder een paar foto’s van hoe het er nu bij staat.

Het zit vol druiven

e

Hele grote, sappige lekkere druiven

e

Maar de plant is net onkruid

e

9 Comments

  1. Ik ken Luik alleen van er snel door rijden.
    Alles laten zien is altijd onmogelijk, neem gewoon iets heel moois en wat er in de buurt nog is.
    Zo blijft er iets over voor een volgende keer.

    Druiven zijn niet mijn ding, wegens te sappig.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.