De trein die niet aankwam
De trein die niet aankwam

De trein die niet aankwam


(click picture) ZLSM – Stoomloc B1220

Het weegt ongeveer 115 ton (updated), het is vier meter hoog, het spuwt grote witte wolken uit, het maakt behoorlijk lawaai. Yes, een stoomlocomotief. Als je die over het hoofd ziet moeten ze je rijbewijs innemen, ook al heb je dan een grote aso-bak. De locomotief had gelukkig maar een schrammetje en wat verbogen opstapjes… Dat kon je van die aso-bak niet zeggen. Toch is het zonde dat aan zo’n historisch monster door eigenlijk een kleinigheidje toch weer een hoop schade ontstaat waar werk en moeite ingestoken moet worden om het weer operationeel te krijgen. En dat allemaal door vrijwilligers van de ZLSM. Foto’s zijn door mij een dag na het ongeval gemaakt (do).


(click picture) ZLSM – Stoomloc B1220 reparatie gestart…

13 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.