Le Patron
Le Patron

Le Patron


(click picture) 2cv

Dit is een zogenaamde kitcar. Ofwel je neemt een carrosserie van een bekend merk waar er veel van verkocht zijn, maakt er een nieuwe polyester opbouw op, laat het motortje reviseren en gaan met die banaan. De eerste voorbeelden waren de afgedankte Volkswagen kevers waar men strandbuggies van maakte. Liefst met hele grote wielen zodat men lekker kon scheuren. Dat zou je ook verwachten bij het hier getoonde model, maar dat gaat niet. Zolang je hem niet hoort is het een supermodel en oogt het erg snel. De verrassing ligt echter onder de motorkap, een tweedehands 2cv’tje. De opbouw is van Le Patron. Het typisch pruttelende eend-geluid raak je niet kwijt, en sneller is hij ook al niet. Overigens zijn er wel snellere op basis van de Citroen Dyane of een Citroen Ami carrosserie. De foto’s zijn eigendom van bVision, de auto helaas niet…


(click picture) 2cv

13 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.