Amfibievoertuig
Amfibievoertuig

Amfibievoertuig(click picture) BMW 320i (op de achtergrond)

Dit amfibievoertuig heeft al veel mee gemaakt. Het is een LVT Buffalo Amphibian Mark IV uit 1943. Het was bestemd om de Rijn mee over te steken, maar helaas kwam het niet zover. De buiten zijn oever getreden Maas werd het voertuig fataal. Bij een oversteek vanuit Kotem in Belgie naar het Nederlandse Limburg viel de motor uit terwijl de het voertuig net tegen de oever van de rivier probeerde op te rijden. Het werd meegesleurd door de Maas en raakte beschadigd, waarna het zonk. Pas in 1977 werd het toevallig door duikers ontdekt op de Nederlandse zijde van de Maas. In de nacht werd het stiekem naar de Belgische kant van de Maas gesleept en geborgen. Daarna werd het voertuig tweemaal gerestaureerd en staat nu op deze sokkel in het Belgische plaatsje Kotem. Linksboven op de onderste foto ziet u nog net het grensbord Vlaanderen wat staat op de autoweg tussen Stein(NL) en Maasmechelen(BE). Twee bemanningsleden kwamen om het leven.(click picture) LVT Buffalo Amphibian Mark IV

9 Comments

  1. Toch mooi dat zo’n voertuig weer in ere herstelt is.

    Ot: dat richtingsbordje wijst de goede weg, en dat hoeft niet altijd dezelfde te zijn, er zijn meer wegen die naar iets goeds lijden..toch!!
    Fijn weekend.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.