Mexicaanse griep
Mexicaanse griep

Mexicaanse griep

Na een afwezigheid van een maande weer gaan werken viel me best wel even tegen, en meteen een hele week lang met nog wat extra uren helemaal. Op mijn bureau stond een fles met een alcohol gel en een doos met tissues. Voor, of beter tegen de Mexicaanse griep. Iedere keer dat je iemand een hand geeft even een milliliter of drie van dat spul gebruiken en je bent beschermd. Alleen een ding viel me op, die flessen waren op alle bureaus nog even vol. Ofwel, iedereen vindt het een beetje ver gezocht. Maar als bedrijf moet je je natuurlijk indekken. Dus de volgende stap zijn de spuiten tegen deze griep. Vrijwillig verplicht uiteraard. Ach ja, een rampenplan ligt ook al klaar. We zijn op alles voorbereid, behalve op een echte calamiteit….


Mexicaanse griep

20 Comments

 1. Vroeger noemden we het geen calamiteit als het halve bedrijf platlag omdat er een hoop griep mensen hadden. Gewoon, dan ‘heerste het’. En na een week was iedereen weer beter.
  Watjes zijn het tegenwoordig. šŸ˜‰

 2. hier precies hetzelfde………..doekjes flesjes noem maar op,
  maar 1 collega heeft DE griep al gehad en niemand besmet, ik zit veel naast hem en ook ikke niet.
  ik vindt het ZEER overdreven allemaal.

 3. Bij mijn werkgever is bezuinigen belangrijker dan iedere werknemer een zakje anta flu geven, die trouwens wel heel lekker zijn maar nergens tegegn helpen! Verder reis ik (en mijn collega’s) iedere dag met het openbaar vervoer, alle maatregelen op kantoor helpen dan toch niet meer….

 4. Veel voorzorgsmaatregelen blijken nergens op te slaan, maar zijn meer zoethoudertjes. Neem de mondkapjes, helpen voor geen meter, want ze houden geen enkele ziekmaker tegen, die vliegen er gewoon doorheen. Heb het o.a. van een verpleegkundige die weet waarover ze het heeft. En zolang het nog niet vaststaat dat de griepprik echt veilig en werkzaam is, ga ik hem niet halen. Groetjes, Catherine.

 5. Ethanol, ofwel alcohol, is een oplosmiddel. En oplosmiddelen zijn schadelijk voor de gezondheid. Het lost de zenuwen op, ze worden als het ware steeds een stukje korter. Als je er beroepsmatig in de chemische industrie en zo mee moet werken moet je handschoenen dragen. Als er een pandemie uitbreekt zullen de maatregelen niet succesvol blijken te zijn.

 6. Tot op heden lijkt het een storm in een glas water te worden. Nu blijkt dat de heer Osterhaus aandelen heeft in een bedrijf dat de griep vaccins test, hou ik er toch een beetje een rare smaak aan over.
  Maar ja je weet het nooit, als het toch door zet dan……….

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.