Het eeuwige leven
Het eeuwige leven

Het eeuwige leven


(click picture) Boerderij of

Huizen hebben niet het eeuwige leven en ik ben van mening dat degene die het bouwt er ook voor moet zorgen dat het weer kan worden afgebroken. Bijvoorbeeld fabriekspanden die leeg staan en niet meer worden gebruikt of bouwvallige huizen die gewoon blijven staan. Het ontsiert de omgeving want de eigenaar is dood of vertrokken en uiteindelijk zal de gemeenschap er wel weer voor opdraaien, maar correct is dat niet. Hoe moet je zoiets nu oplossen zonder dat de huizenmarkt helemaal in elkaar zakt en een huis onbetaalbaar wordt weet ik ook nog niet, maar ik denk er over na. De foto’s zijn genomen van een oude boerderij uit 1895 aan de Urmonderbaan bij Einighausen (Geleen), op steenworp afstand van de tuinboulevard. Ik hoefde niet eens veel moeite te doen om binnen te komen, zelfs het grote hek eromheen had zijn langste tijd gehad. Wat er met het pand gaat gebeuren weet niemand, het ligt er al jaren zo bij. Ik heb de nodige foto’s gemaakt voor in mijn verzameling dus voor mij mogen ze het tegen de vlakte gooien, of restaureren, maar dat laatste zal wel niet passen bij die moderne tuinboulevard…


(click picture) Bouwval

18 Comments

  1. Van zo`n pand heeft niemand last, dat mag daar lekker voor altijd blijven staan.
    Iets wat men bouwt moet sowieso voor altijd blijven staan, er kan immers altijd een andere invulling aan worden gegeven.

    Men sloopt te veel, mijns inziens.

  2. Nee, niets aandoen. Gewoon zo laten. Iemand heeft mij laten zien dat niet alles weggepoetst hoeft te worden. Laat ook eens iets op een natuurlijk manier aftakelen en verdwijnen. Deze visie heb ik na heel lang nadenken overgenomen toen ik mijn misprijzen over de vele afbraakboerderijen in Frankrijk liet blijken.

  3. Tussen andere bebouwing kan een oude bouwval erg storend zijn. Maar als zo’n bouwval wat verder weg staat, dan heb ik er weinig problemen mee. Vooral in fotografisch opzicht heeft zo’n oud pand vaak veel moois te bieden.

  4. Wauw, een geheel nieuwe omgeving, ziet er goed uit! Voor wat de oude gebouwen betreft ben ik het niet helemaal met je eens. Zo’n oude fabriek heeft sfeer. Ik mag graag in zo’n omgeveng rondstruinen en wat foto’s maken. Zelf heb je ook prachtige exemplaren geschoten. Het heeft toch wat, zeg nou zelf?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.