Boeitmedat!
Boeitmedat!

Boeitmedat!

Gisteren is in het stadhuis van Maastricht de campagne boeitmedat! gestart, gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het confronteert jeugdigen op een voor hen zeer herkenbare en eigentijdse wijze met ongewenst, agressief gedrag ten aanzien hulpverleners en de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen daarvan. Centraal staat daarbij de gewetensvraag: eBoeit mij dat?e Daarnaast is het project erop gericht de doelgroep en het grote publiek, begrip en respect bij te brengen voor de hulpverleners en hun werk. BOEITMEDAT is een initiatief van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De campagne heeft ook een eigen website, en die is niet geschikt voor watjes. De korte filmpjes daar zijn zeer gewelddadig en confronterend. Ze laten o.a. zien hoe een buschauffeur wordt mishandeld. Mij boeit het, ik hoop niet dat ik ooit in zo’n situatie terecht kom.


boeit me dat

19 Comments

  1. Marko

    Hallo,

    Ik heb de rol van de aggressor in het filmpje met de buschauffeur gespeeld. Het eindresultaat van het filmpje heb ik pas 3 maanden na het schieten gezien en ik moet zeggen… best eng.

    Hopelijk heeft deze campagne invloed op de doelgroep.

  2. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het zo,n mode om zo anti-autoritair mogelijk te zijn . De juf werd Els en de meester Ben. Je moest lief zijn voor je kinderen als die stout waren. En zo groeide er een hele generatie op van mensen die denken dat alles maar mag en kan. Die denken dat je je maar van alles kunt permiteren. We moeten dan niet gek opkijken dat er zo weinig respekt is over gebleven voor elkaar.

  3. Ik heb altijd dat donkerbruine vermoeden bij dit soort campagnes, hoe prima en integer ze ook opgezet zijn, dat ze nooit op de plaats, bij de doelgroep terecht komen waarvoor ze bedoeld zijn. Met als gevolg dat het opnieuw weggegooid geld is. Ik kan het ook niet helpen dat ik langzamerhand niet anders dan cynisch op zulke initiatieven kan reageren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.