Boeitmedat!

Gisteren is in het stadhuis van Maastricht de campagne boeitmedat! gestart, gericht op jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het confronteert jeugdigen op een voor hen zeer herkenbare en eigentijdse wijze met ongewenst, agressief gedrag ten aanzien hulpverleners en de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen daarvan. Centraal staat daarbij de gewetensvraag: eBoeit mij dat?e Daarnaast is het project erop gericht de doelgroep en het grote publiek, begrip en respect bij te brengen voor de hulpverleners en hun werk. BOEITMEDAT is een initiatief van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De campagne heeft ook een eigen website, en die is niet geschikt voor watjes. De korte filmpjes daar zijn zeer gewelddadig en confronterend. Ze laten o.a. zien hoe een buschauffeur wordt mishandeld. Mij boeit het, ik hoop niet dat ik ooit in zo’n situatie terecht kom.


boeit me dat

19 Comments

 1. Hallo,

  Ik heb de rol van de aggressor in het filmpje met de buschauffeur gespeeld. Het eindresultaat van het filmpje heb ik pas 3 maanden na het schieten gezien en ik moet zeggen… best eng.

  Hopelijk heeft deze campagne invloed op de doelgroep.

 2. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was het zo,n mode om zo anti-autoritair mogelijk te zijn . De juf werd Els en de meester Ben. Je moest lief zijn voor je kinderen als die stout waren. En zo groeide er een hele generatie op van mensen die denken dat alles maar mag en kan. Die denken dat je je maar van alles kunt permiteren. We moeten dan niet gek opkijken dat er zo weinig respekt is over gebleven voor elkaar.

 3. Zo, dat zijn toch wel heftige beelden.
  Gewoon eng.

 4. Je was toch op vakantie?

 5. ik hoop ook nooit met zulke gasten in kontakt te komen,
  het is toch triest………………….

 6. Volgens mij helpt beter straffen een stuk beter. Agressieve idioten gewoon een paar dagen op met kop en handen in een schandblok op het marktplein. Leren ze het wel af!

 7. Ik heb altijd dat donkerbruine vermoeden bij dit soort campagnes, hoe prima en integer ze ook opgezet zijn, dat ze nooit op de plaats, bij de doelgroep terecht komen waarvoor ze bedoeld zijn. Met als gevolg dat het opnieuw weggegooid geld is. Ik kan het ook niet helpen dat ik langzamerhand niet anders dan cynisch op zulke initiatieven kan reageren.

 8. Prima campagne. Maar of het enig effect heeft op dat soort gasten, waag ik te betwijfelen.

 9. Goed hoor, maar jammer dat het nodig is..!!

 10. Goeie aktie wel, alleen jammer dat het nodig is… zou niet zo moeten zijn

 11. goeie aktie… boeit mij zekers…

 12. Beetje jammer dat het dan tot een bepaalde leeftijdscategorie is. 24 jarigen slaan er net zo snel op los….

 13. Zo’n project zou niet nodig moeten zijn. Maar kennelijk worden deze lieverdjes niet fatsoenlijk opgevoed.

 14. Moedig trouwens van die chauffeur, hoe die ingrijpt tegen twee jonge kerels.

 15. Ik dacht nog ‘kijk nou niet’ maar dan toch kijken he. Ik word er zelf bloedagressief van. Ik hoop dat ze die klootzakken te pakken hebben. Zal wel weer een taakstrafje worden.

 16. Afschuwelijk! Nu maar hopen dat het helpt.

 17. Jammer dat zulke projecten nodig zijn

 18. Heftige site, maar goeie actie. Hopelijk heeft het (snel) een positief resultaat.

Geef een reactie