Brillen

Eigenlijk kwam ik door Tagelus op de gedachte om eens in mijn bureaulade te kijken wat daar aan nutteloze spullen in zouden liggen. Uiteraard heeft alles eens zijn nut gehad, maar waarom er nu drie brillen in moeten liggen terwijl ik de vierde bril op heb is ook mij een raadsel. En thuis is dat idem dito. Wel een nieuwe bril kopen als het nodig is, maar te weigeren om de oude brillen weg te doen is uiteraard van de zotte. Deze die nu op de foto staan zijn in ieder geval weg. Nu die thuis nog eens gaan zoeken en opruimen. Trouwens, sinds ik mijn nieuwe bril permanent op moet hebben zie ik het verschil pas als ik hem eens even af moet zetten. Voorheen alleen een lees, anex computerbril, nu een lees, computer en verweggistan ineen. Dat is overigens wel even goed wennen.


opruiming

18 Comments

 1. Je kan ze verkopen op marktplaats…

 2. Hier in huis liggen ze ook overal en nergens, maar tegenwoordig lever ik ze in. Dan gaan ze naar een inzamelingsactie en worden ze hergebruikt, voor mensen die geen bril kunnen betalen! Vond ik een heel goed initiatief! Misschien een tipje, zodat ze niet in de vuilnisbak belanden

 3. Je brengt mij op een idee. Want ik heb ze ook in alle maten, soorten en sterktes overal rond slingeren.

 4. Je hebt van die dingen, daar kan je gewoon geen afstand van doen. Fijn weekend

 5. hahaha dat went snel hoor.

 6. Volgens mij heb ik al mijn brillen nog, als soort van aandenken. Oke, het verzamelen van nutteloze zaken heeft me in de greep, en dat is afschuwelijk of toch eehhhhh hachelijk?

 7. Ik leef nog immer brilloos, en dat bevalt me prima!
  Mocht ik ooit een bril moeten dragen, dan neem ik er het liefst maar eentje, en die dan altijd op!

 8. Ach, wie wat bewaart die heeft wat, toch?

 9. Gelukkg kan ik het nog grotendeels af zonder bril. Ik heb er alleen eentje voor heel kleine lettertjes en een zonnebril voor in de auto, en dat hoop ik nog lang zo te houden.

 10. Een reserve bewaren, je weet maar nooit.

 11. Ik heb altijd een reservebril zowel een gewone als een zonnebril… en alle oudere brillen gaan naar ontwikkelingslanden toe…

 12. een oude bewaar ik altijd als “reserve”. Het Kabinet heeft de bril voor Verweggistan wel weg gegooit. Ze willen gewoon niet zien hoe onze militairen zich soms te buiten gaan aa het gebruik van geweld

 13. Ik kom ze ook her en der, in huis en in de auto tegen. Je weet maar nooit ;0

 14. Het kan nog gekker hoor, er staan er hier zeven op een standaard..:-(
  De laatste vorige wil ik in de tuin nog weleens opzetten en dient als reserve, de rest doet geen dienst meer. Zomaar weggooien vind ik zonde, er zijn toch weleens inzamelingsacties …
  Brillie wil ze misschien ook wel hebben 😉

 15. Ja, ik fotografeer alles ook en ruim daarna wat op. Een mooie aanleiding. Ben benieuwd wat er nog meer in je la zit!

 16. Ik heb die van mij meer op als af.het is niet anders.

 17. Hele dagen zo’n ding op je snufferd is wel even wennen ja. Maar op een gegeven moment weet je niet beter meer.
  Ik denk dat veel brildragers vergeten / vertikken om oude brillen weg te gooien.

 18. Vertel mij wat, je dondert er in het begin zo mee van de trap als je niet uitkijkt.
  Maar…..het went wel.

Geef een reactie