Nationaal park de Meinweg(click picture) Nationaal park De Meinweg

Nationaal park de Meinweg ligt bij Herkenbosch, ter hoogte van Roermond. Het park ligt tegen de Duitse grens aan en was gisteren het doel van onze herfstwandeling. Gewapend met paraplu, de wandelschoenen aan en de auto geparkeerd bij het bezoekerscentrum, vertrokken we over de gekleurde route. Gelukkig bleef de regen achterwege tijdens de tocht en was het niet te drassig na alle regens in het weekend.(click picture) Nationaal park De Meinweg

Lopen was de bedoeling, en niet het fotograferen van paddenstoelen, maar het ene sluit het ander niet uit. Deze exemplaren komen daar ook voor. En je gelooft het of niet, speciaal voor mijn vrouw hebben ze daar heuveltjes gemaakt waar je overheen moet.(click picture) Nationaal park De Meinweg

22 Comments

 1. Heerlijk toch zo’n mooi tochtje.
  Succes vandaag weer.

 2. Paddestoelen leveren altijd mooie plaatjes op. Dat is weer een mooi tochtje geweest lijkt me.

 3. Het is echt boswandelweer vind ik, alleen doe ik het nog even zonder handschoenen.

 4. prachtig vooral die rode paddestoel, hopelijk vindt ik er snel ook 1.
  hier bleef het niet droog, liep net het bos in en bam, vreselijke buien.

 5. Speciaal voor je vrouw? Vertel: hoezo die speciale priveleges? Men ziet wat af op wandelingen. Jammer dat zo veel mensen het zo druk hebben met druk hebben dat ze “geen tijd” hebben om om zich heen te kijken. Zelfs in de stad zie je vaak veel moois. Vooral als de Wieckse Witte-fabriek de deuren openzet in de lente…;-)

 6. een mooie herfst, prachtige kleuren

 7. Mooi! (ohwww, ik mag niet alleen maar mooi zeggen ;-))

 8. die eerste paddenstoel is een ‘echte’, zo stel ik me een paddenstoel voor… rood met witte stippen

 9. prachtige foto’s. Daar moeten wij ook eens een kijkje gaan nemen.

 10. die kabouters zijn leuk…….

 11. Genoteerd voor een volgend bezoek aan Limburg. Txs. 😉

 12. Gek..in de natuur alleen in de herfst…..in mijn kelder heel het jaar door… 😉
  Prachtige pics !

 13. Als je de juiste persoon aan je zijde hebt, dan laten wandelen en fotograferen zich prima combineren. Als je dan ook nog eens op de goede plek bent, heeft de herfst veel moois te bieden, dat is aan jouw foto’s van de diverse paddenstoelen ook mooi te zien.

 14. Bij het zien van die stoelen voor de padden ruik ik de herfstgeuren. Mooie plaatjes.

 15. Mooie foto’s maar wat bedoel je met dat er voor A heuveltjes zijn gemaakt?

 16. Mooie paddestoelen Me!
  Als die heuveltjes zo hoog waren als de paddestoelen viel het nog wel mee!;-)
  groetjes,
  Elmar

 17. Zo’n rode paddestoel is altijd top, ook zonder Spillebeen!

 18. Je hebt gelijk dat je ze vastlegt! Ze zijn prachtig.
  Ik let ook altijd op details, maar zoiets kan mijn camera niet zo best aan, maar in mijn hoofd sla ik de plaatjes wel op.

 19. De kabouters hebben hun huisjes weer gekregen.

 20. Maakte jij, op mijn verjaardag notabene, dezelfde soort foto’s als ik maakte een paar dagen ervoor? http://www.flickr.com/photos/36173565@N08/sets/72157622454990451/ De herfst inspireert en dat maakt het zo mooi 😀

Geef een reactie