Vliegen – door Frank (van IkFotograag.nl)
Vliegen – door Frank (van IkFotograag.nl)

Vliegen – door Frank (van IkFotograag.nl)

Gisteren ben ik weer teruggekomen van de vakantie op Kreta. Een geweldige vakantie met mooi weer, lekker eten, een goed hotel, en veel aardige mensen daar in Kreta. Het enige nadeel is vliegen, Want vliegen is niet mijn favoriete hobby, nee ik bedoel niet met modellen, maar zelf in een vliegtuig plaats nemen. Iedere keer als we iets geboekt hebben dan krijg ik een paar dagen voor het zover is een beetje last van vliegangst, het gevoel er weer “in getrapt te zijn” en neem ik me voor, de volgende keer weer met de auto te gaan. Maar eenmaal in de lucht dan is het over. Dan vind ik het prachtig om naar buiten te kijken, soms zijn er hele mooie wolken landschappen, en bij helder weer een landschap onder je wat veel mooier is dan Google Earth. Gisteren boven Duitsland op een hoogte van 38000 voet, kon je de windmolens nog onderscheiden en zelfs zien dat ze draaiden. Vandaag thuis op Google Earth gekeken, maar ik kan ze niet gevonden krijgen. Dat wil zeggen wel de plaats, maar je ziet ze niet.

Ik vind wel dat in een vliegtuig, vanuit de cockpit, wat meer informatie gegeven mag worden. Zo ongeveer zoals op de rondvaartboten in Amsterdam. Er zijn toch twee piloten aan boord, aangezien ze niet beiden te gelijk zitten te vliegen (mooi Nederlands), kan een van hen best een beetje als reisleider fungeren.17 reacties

  1. Niets tegen vliegen op zich. Maar het wachten en in ellen lange rijen staan op de luchthavens daar heb ik heb een hekel aan. Ook vertragingen. Ooit op Schiphol 5 uur vertraging gehad. De mededeling was dat het Franse luchtruim vol zat, terwijl iedereen kon zien dat een monteur met het neuswiel bezig was.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.