Vliegen – door Frank (van IkFotograag.nl)

Gisteren ben ik weer teruggekomen van de vakantie op Kreta. Een geweldige vakantie met mooi weer, lekker eten, een goed hotel, en veel aardige mensen daar in Kreta. Het enige nadeel is vliegen, Want vliegen is niet mijn favoriete hobby, nee ik bedoel niet met modellen, maar zelf in een vliegtuig plaats nemen. Iedere keer als we iets geboekt hebben dan krijg ik een paar dagen voor het zover is een beetje last van vliegangst, het gevoel er weer “in getrapt te zijn” en neem ik me voor, de volgende keer weer met de auto te gaan. Maar eenmaal in de lucht dan is het over. Dan vind ik het prachtig om naar buiten te kijken, soms zijn er hele mooie wolken landschappen, en bij helder weer een landschap onder je wat veel mooier is dan Google Earth. Gisteren boven Duitsland op een hoogte van 38000 voet, kon je de windmolens nog onderscheiden en zelfs zien dat ze draaiden. Vandaag thuis op Google Earth gekeken, maar ik kan ze niet gevonden krijgen. Dat wil zeggen wel de plaats, maar je ziet ze niet.

Ik vind wel dat in een vliegtuig, vanuit de cockpit, wat meer informatie gegeven mag worden. Zo ongeveer zoals op de rondvaartboten in Amsterdam. Er zijn toch twee piloten aan boord, aangezien ze niet beiden te gelijk zitten te vliegen (mooi Nederlands), kan een van hen best een beetje als reisleider fungeren.17 Comments

 1. Het was een hele heldere nacht gisteren en deze nacht ook, plus ook koud zo ineens.

 2. Ergens in de vorige eeuw, toen vloog ik voor het laatst.
  Het is dat ik besloten heb om een caravan aan te schaffen, anders had ik vast vaker gevlogen.

 3. Gaat altijd snel voorbij he vakantie.
  Zou inderdaad leuk zijn als ze iets meer vertelden onderweg.
  Off topic, nog bedankt voor de mooie reactie.

 4. Ik denk dat die piloot denkt…daar word ik niet voor betaald.Voor reisleider en daar een verhaal vertellen .Gr. Jan

 5. ik stap voor geen goud in zo,n ding,
  we zien de foto,d nog?

 6. Ik zie het al, geen vacature…

 7. En vakanties vliegen voorbij 🙂 Welkom thuis !

 8. tja, waarom niet ???

 9. Mooi dat je een goeie vakantie hebt gehad en weer veilig bent geland!

 10. De paar keer dat ik gevlogen heb deden ze dat af en toe wel even, maar dat is ook al jaren geleden. Vliegen is misschien inmiddels ook alweer te gewoon geworden.

 11. Niets tegen vliegen op zich. Maar het wachten en in ellen lange rijen staan op de luchthavens daar heb ik heb een hekel aan. Ook vertragingen. Ooit op Schiphol 5 uur vertraging gehad. De mededeling was dat het Franse luchtruim vol zat, terwijl iedereen kon zien dat een monteur met het neuswiel bezig was.

 12. Dat zal wel een lekker temperatuurshock hebben gegeven.

 13. Welkom terug.
  Het zal weer ff wennen zijn

 14. Het zicht vanuit een vliegtuig kan idd prachtig zijn.
  Die informatie verstrekking is misschien een mooie taak voor het boordpersoneel. Kunnen de piloten op hun instrumenten blijven letten.

 15. Welkom terug! En nu natuurlijk de foto’s…;-)

 16. Ook de vuurbal op de foto gezet?

Geef een reactie