De verbouwing
De verbouwing

De verbouwingVoorpui, oude situatie

Afgelopen vrijdag is de hypotheekakte gepasseerd en kunnen we starten met het verbouwen van wat grotere delen van ons huis. De verbouwing gaat in delen, eerst worden twee puien aan de voorzijde vervangen. Die bij de voordeur en die bij het balkon. De bestelling voor de twee puien is afgelopen zaterdag de deur uitgegaan. De rest van de kozijnen is in de afgelopen jaren al vervangen. Daarnaast wordt de gehele onderverdieping opnieuw betegeld, komt er een nieuwe badkamer en komt onder in de hal een nieuwe WC. Daarnaast worden er dan nog wat muren gesloopt en op een andere plaats weer opgetrokken om een hobbyruimte te creeren. De buitenboel krijgt een fris kleurtje en tegen die tijd zal het geld wel op zijn. De grootste investering zit in mijn eigen tijd. Alleen het vervangen van de puien hebben we uitbesteed aan de firma die ook onze ramen in de afgelopen jaren heeft vervangen. De foto’s hebben betrekking op de pui bij de voordeur. Ook de brievenbus buiten maakt plaats voor iets anders.


voorpui nieuwe situatie (fa Vonken)

21 Comments

 1. Ziet er goed uit die nieuwe pui!
  Hoe lang gaat deze verbouwing duren?
  Die van ons zit er bijna op, je zit even in de troep,
  kou en of duisternis, maar het is het zeker waard kan ik inmiddels uit ervaring zeggen! šŸ˜‰
  groetjes en veel verbouwings plezier!
  Elmar

 2. Komt de deurpui ook naar voren? Zo ja, dat betekent wel meer onderhoud. Onze voordeur zit ook ‘verdiept’ in de voorpui en dat scheelt het een en ander aan onderhoud, het ligt wat verscholen. Anderzijds: trekken wij de voordeur gelijk aan de pui, dan zouden we een grotere plee kunnen maken en da’s ook wel luxe……
  Spannend allemaal, met alle troep incluis, maar ook ‘zie de verschillen’.
  Succes ermee!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.