Van erwtensoep tot Windows 7

Als je dan toch thuis bent en iedereen van eten moet voorzien kun je ook eens echt aan de slag gaan en zelf erwtensoep maken. En niks kant en klaar, van de prei en de ribjes tot aan de knolselderij, alles zelf op het juiste formaat gebracht. De eerlijkheid gebied me te vertellen dat bij Appie geen kant en klare pakketten waren, maar toch. En dan niet vergeten om er een metworst en rookworst in te doen. En het smaakte….. De grootste ellende is het gevoel na het nuttigen van deze erwtensoep. Het vult en weigert op een normale manier de darmen te verlaten. Het lijkt wel of er eerst luchtige ruimte wordt gemaakt alvorens…. Nee, ho, stop, even dimmen Me!, daar zitten de bloggers niet op te wachten. Misschien wel op mijn ervaringen met windows 7. Doen zou ik zeggen, tenminste als je de kans krijgt en er een eurootje of tachtig tegenaan kan gooien. Alleen de installatie op mijn PC wilde niet echt lukken. Daarvoor had ik even een partitiemanager nodig, die installeerde op de vistakant nog even een tiental Trojans, maar alla, format C:\ was toch nodig voor de installatie. Daarna was het allemaal paletti, Unit Gloria, en Hoezee. Tsjonge wat een verbetering ten opzichte van Vista. Ik ben nog net niet gaan juichen. Door mijn nogal vreemde samenstelling van componenten had ik verwacht diverse adressen te moeten nagaan voor ik alle drivers weer on board had, maar niente. No problemo, zelfs mijn onder XP draaiende en onder vista onwillige TV kaart piepte niet eens, ik had meteen weer TV op mijn PC. En, doordat nu alle geheugen wordt aangesproken ook nog retesnel. Vandaag heb ik een vrije dag en ga ik alleen op stap. A. blijft achter onder de hoede van de kinderen. Niet dat dat nog nodig is, maar je weet nooit. Morgen ziet u wel wat ik heb uitgespookt.

20 Comments

 1. Ik ben benieuwd naar je ervaringen over een paar weken. Vista is soms erg traag bij mij dus wie weet is het beter om te upgraden!
  .-= koffiekittenes last blog ..WordCampNL =-.

 2. ???s??iu ??z ?i
  .-= Anderses last blog ..Anderse eerstee =-.

 3. Met software heb ik het al jaren omgedraaid van ‘event-driven’ naar ‘problem-driven’. Ik reageer dus absoluut niet meer op nieuwe producten, maar ga pas aan de gang als het oude niet meer voldoet. En dat oude blijft bij mij enorm lang voldoen. Windows98se heb ik met plezier gebruikt tot 2006. Ik keek er TV mee, internetten, textverwerken, fotobewerken en zelfs Delphi deed het goed. Met mijn nieuwe PC heb ik XP gekrgen en daar heb ik ook geen klagen over. Opstarten duurt 30 seconde en dat is 30 seconde sneller dan het intrainen van mijn ADSL-modem. Ik mijn PC wel altijd goed schoon. Onnodige troep laat ik niet opstarten en gooi ik van mijn PC. Ik ruim ook wel eens het register op, wat veel mensen niet doen. Dat laatste geeft vaak het gezeur dat een PC na verloop van jaren traag wordt.

  En als XP gezeur gaat geven, dan ga ik wel eens rondneurzen naar wat anders. Mijn huidige inschatting is dat dat nog wel een jaar of 4 kan duren.
  .-= Xiweles last blog ..Okt-25: Mijn Hoeverpadje =-.

 4. Hier ook Win7, hartstikke mooi. Wat een ergernis dat Vista. Snerttrage PC’s komen ineens in hun nieuwe jeugd! En die Partitimanager had niet gehoeven, dat kon je vanuit de installatie ook prima doen…
  .-= Gerhardes last blog ..Lexi, volgens Hella =-.

 5. Als jij als expert al de nodige moeite hebt, dan kun je je wel voorstellen dat ik me niet echt uitgenodigd voel om ook eens aan Windows 7 te beginnen.
  .-= rob hamiltones last blog ..Zestien miljard =-.

 6. Snert…met metworst ??…echt nog nooit erin gedann..maar volgend weekend staat zo’n pan bij mij op het vuur…

 7. Zo’n stevig erwtensoep lijkt mij ook wel wat.
  Maar ik kijk eerlijk gezegd nog veel meer uit naar Windows 7. Eind volgende week hoop ik er ook mee te werken.
  .-= Jan K.es last blog ..Vlekjes =-.

 8. Het grote voordeel van webloggen is nu juist dat het geurloos is.
  W7 bevalt mij ook stukken beter dan vista (het installeren gebeurde natuurlijk door R en die hoor ik ook niet klagen). Sneller, meer moois en geen rare fratsen.

 9. mmm lekker snert! 🙂
  Fijn dat Windows 7 zo goed bevalt, wie weet switschen we hier binnenkort ook!
  groetjes,
  Elmar

 10. Erwtensoep vind ik echt snert. De geur die vooraf bij het koken ontstaat staat me niet aan om over de onwelriekende gassen die na het nuttigen vrijkomen maar te zwijgen
  .-= hansckees last blog ..GOEDKEURING =-.

 11. Volgens verschillende benchmark-tests is er nauwelijks snelheid- of prestatieverschil. Wel draait 7 ongeveer 7 procent energie-zuiniger dan Vista. Voor mij zijn er onvoldoende redenen voor het maken van de overstap. Klein vraagje: terwijl alles met installeren en zo zo soepeltjes ging: Hoe lang heb je erover gedaan voordat alles weer echt lekker draaide, je je eigen muziekjes kon luisteren via de pc, je foto-album kon openen en je mail kon checken? Kijk, daar ben ik dan weer nieuwsgierig naar…Fijne zondag verder!
  .-= Terrebeles last blog ..Zijn geliefde (Een verhaaltje) =-.

 12. Ik heb nog XP op de PC, Vista op de laptop, droom van een Apple, dus het zal de staatsloterij moeten worden in plaats van Windows 7.
  .-= tones last blog ..De misrekening van Scheringa =-.

 13. Voor Erwtensoep mag je mij midden in de nacht wakker maken.
  Wij hebben hier nog een laptop op Vista draaien, maar ik vind het wel wat prijzig om daar nog een Windows 7 voor aan te schaffen.
  Maar als je echt euforisch wilt zijn over een besturingssysteem, schaf dan een Apple iMac met OS X Snow Leopard aan. Je kunt dan je digitale geluk niet op.
  .-= Johnes last blog ..Wintertijd =-.

 14. klinkt super, wij willen het ook zeker weten, weg met vista,………………….
  ik kan best goed koken, maar erwtensoep, daar begin ik niet aan, nog nooit gedaan.

  fijne dag hoor…………..
  .-= carlaes last blog ..weekend =-.

 15. Klinkt lekker allemaal, van de soep tot windows7. Veel plezier vandaag!

 16. Heerlijk zo’n eigen gemaakte erwtensoep, dat is smullen..!!
  Och XP doet het ook nog goed hoor. Maar je hoort idd betere berichten dan over vista.
  Fijn dagje vandaag.
  .-= marjolijnes last blog ..PLUK DE DAG….. =-.

 17. Windows 7 is niets anders als een duur service pack voor Vista. En echt veel nieuws zit er niet in natuurlijk. Het werkt wel sneller, alhoewel ik dat op mijn Quadcore niet echt merk, want die is al snel. Voorlopig draai ik zelf gewoon Vista
  .-= Redstares last blog .. =-.

 18. Dat leest als een heleboel gedoe en gedonder, als dat maar goed komt allemaal!
  .-= ReneSmurfes last blog ..Fragment =-.

 19. Over windows 7 alleen nog maar positieve geluiden gehoord. Mooi dat het bij jou ook goed werkt. Erwtensoep lusten ze hier niet, helaas!
  .-= Frank103es last blog ..Ins en outs van inserts =-.

Geef een reactie