FIA – GT Championship

FIA – GT Championship(click picture) Zolder – Corvette

Gisteren was een echt dagje uit voor mij. Op uitnodiging van een van de sponsors van Xavier Maassen bezochten we de laatste wedstrijd van het FIA GT Championship op het Terlaemen circuit in Zolder (BE). En dat houdt dus iets anders in dan even een paar vrijkaarten om op het circuit te gaan kijken. Eerste kregen we een technische uitleg over de auto door de vader van Xavier, Serve Maassen. Xavier rijd in een Corvette Z06 rond en moest de strijd aanbinden met de andere Corvette’s, en een heel leger aan Maserati’s (MC12). Xavier legt vervolgens de stategie uit bij de briefing. Voor het eerst mocht ik de Pitlane(grid) op waar je een minuut voor de wedstrijd altijd die mannekes weg ziet rennen. Nu was ik er ene van. Dan start de race en kun je een kleine twee uur genieten van pure autosport. Helaas was een vierde plaats er ene te weinig voor het podium, deze ontstond mede door een stop en go penalty van Xavier, maar dat mag de pret niet drukken. Een aansluitend etentje maakte de dag helemaal goed. En het mooiste, deze pacecar, een Wiesmann… Daar hoort u nog meer van(click picture) Zolder – Pacecar

14 Comments

  1. Ik zeg geen nee tegen een paar foto’s van een Maserati MC12, naar mijn idee een van de mooiste raceauto’s van dit moment. En doet u er maar een paar Corvette’s bij ook!

    Die Wiesmann is ook erg fraai, maar ik heb nog nooit gelezen dat ze daar mee racen. Meer een auto voor op de openbare weg, net als TVR of Lotus.
    .-= Frank103es last blog ..Eurospoor 2009 =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: