FIA – GT Championship(click picture) Zolder – Corvette

Gisteren was een echt dagje uit voor mij. Op uitnodiging van een van de sponsors van Xavier Maassen bezochten we de laatste wedstrijd van het FIA GT Championship op het Terlaemen circuit in Zolder (BE). En dat houdt dus iets anders in dan even een paar vrijkaarten om op het circuit te gaan kijken. Eerste kregen we een technische uitleg over de auto door de vader van Xavier, Serve Maassen. Xavier rijd in een Corvette Z06 rond en moest de strijd aanbinden met de andere Corvette’s, en een heel leger aan Maserati’s (MC12). Xavier legt vervolgens de stategie uit bij de briefing. Voor het eerst mocht ik de Pitlane(grid) op waar je een minuut voor de wedstrijd altijd die mannekes weg ziet rennen. Nu was ik er ene van. Dan start de race en kun je een kleine twee uur genieten van pure autosport. Helaas was een vierde plaats er ene te weinig voor het podium, deze ontstond mede door een stop en go penalty van Xavier, maar dat mag de pret niet drukken. Een aansluitend etentje maakte de dag helemaal goed. En het mooiste, deze pacecar, een Wiesmann… Daar hoort u nog meer van(click picture) Zolder – Pacecar

14 Comments

 1. ja, het is al vaker gezegt, maar dat was dus echt een dagje voor jou, zoals jij het leuk vindt!
  .-= ReneSmurfes last blog ..Herfstvakantie =-.

 2. Ik zeg geen nee tegen een paar foto’s van een Maserati MC12, naar mijn idee een van de mooiste raceauto’s van dit moment. En doet u er maar een paar Corvette’s bij ook!

  Die Wiesmann is ook erg fraai, maar ik heb nog nooit gelezen dat ze daar mee racen. Meer een auto voor op de openbare weg, net als TVR of Lotus.
  .-= Frank103es last blog ..Eurospoor 2009 =-.

 3. Genieten ervan als je nog kan….ik denk dat zoiets geen lang leven meer beschoren is…straks wordt het nog een keer verboden..milieu activisten en zo..

  en OT: als ik jou was reserveerde ik alvast…ik zou een tweede keer gaan als ie weer in de buurt was, zo goed..zo mooi.. :
  http://www.parkstadlimburgtheaters.nl/nl/programma/voorstelling/5081/wilde_jaren_/boudewijn_de_groot_/

 4. wow dat is een topdag voor jou geweest…………..

 5. Ja, dat is genieten geweest, dat snap ik… zou ik ook doen
  .-= Chantales last blog ..Kettingreactie =-.

 6. Autosport is iets dat me absoluut niet boeit. Ooit had ik als kind een keer races meegemaakt op het cirquit van Zandvoort. Naast het oorverdovend lawaai was het een ontzettende verveling die me plaagde. Nooit meer zou ik naar zo iets gaan.
  .-= Leibelees last blog ..Inclusief kwikverbinding, squaleen, antibioticum en formaldehyde =-.

 7. Leuk zo’n dagje!
  Ik zie je daar al helemaal als een kind in een speelgoedwinkel rond stappen. 🙂
  .-= Jan K.es last blog ..Vlekjes =-.

 8. Die heb je gekregen?! 😉
  Leuk allemaal hoor!

 9. Volgens mij heb je het wel naar je zin gehad.
  .-= Johnes last blog ..Wintertijd =-.

 10. Ik kan niet anders reageren dan de anderen. Dat was een mooie dag dus
  .-= Redstares last blog .. =-.

 11. Dat was dus heerlijk genieten…!!
  Succes vandaag weer.
  .-= marjolijnes last blog ..HERFST…… =-.

 12. Dat moet een prachtige dag geweest zijn! Zou er bijna jaloers op worden.
  Die pacecar is trouwens prachtig.

Geef een reactie