Kankeren
Kankeren

Kankeren

Wij Nederlanders, en Hollanders uit de omgeving van Rotterdam kankeren er wat op los. Op de regering, op de AOW, op de pensioengerechtigde leeftijd, op de belastingen en ga zo maar door. Cabaretiers strooien in dat opzicht ook nog zout in de open wonden en ook liedjesmakers kunnen er wat van. Maar hebben wij wel wat te kankeren, gaat het dan zo slecht hier in ons kikkerlandje.

‘k stond zelfs in dubio

Maar ik nam geen enkel risico

‘k heb getwijfeld over Belgie

Nou, dat twijfelen mag je dan nog even mee doorgaan. Als je moet leven van de sociale voorzieningen in Belgie kom je er daar bekaaid van af. AOW, de helft van hier. Pensioen, daar weten ze niets van, en belastingen, vanaf 30.000 euro in het hoogste tarief. Nee, de conclusie vandaag was dat Belgie het helemaal niet is. Daar sterf je het liefste op pensioengerechtigde leeftijd. Daarom zijn ook de auto’s zo goedkoop daar en vallen er twee maal zoveel verkeersdoden. Hier mag het dan overgereguleerd zijn, daar is niets geregeld en moet je voor jezelf zorgen. En wie doet dat, komt tijd komt raad is dan het devies…

Update: ik wordt er terecht op gewezen dat kankeren in dit geval niet een gelukkige keus is geweest en de relatie met kanker gemaakt zou kunnen worden. Dat is in ieder geval niet de bedoeling in dit blog. Mijn excuses hiervoor.

24 Comments

 1. Tja, jullie wonen wat zuidelijker… Afdalen lijkt dan logisch. Ik zoek het liever wat hogerop, volgens mij zitten ze in scandinavie beter? Maar ach, eigenlijk blijf ik maar gewoon liever waar ik ben en zie wel tot hoe lang we het uitzingen, werkend of niet werkend…
  .-= Richtsjees last blog ..schatje(s) =-.

 2. Kankeren is in dit geval het juiste woord, mopperen is toch een beetje knulliger, mopperende ouwe opa’s zie ik dan voor me. Kankeren is vervelend en slecht, het bederft de sfeer en maakt ziek, de samenleving en de mens zelf. In dat opzicht beschouw ik kankeraars ook als verwekkers van narigheid.
  Ik ben daarbij niet voor het leggen van taboes op zulke woorden, hier in het noorden mag ik al zoveel niet zeggen. Als mijn maag knort moet ik zeggen dat ik trek heb want honger kennen ze alleen in de derde wereld. Onzin, de taal is van ons allemaal en hij verandert voortdurend. Zolang men niet bewust mensen kwetst moet iedereen zonder verkramptheid de woorden kunnen gebruiken die hij wil.
  .-= aarghes last blog ..Huis- tuin- en keukenonderzoek: Appelstroop =-.

 3. Het komt de in ieder geval ten goede aan de geestelijke gezondheid van de mopperende burger dat hij/zij zoveel klaagt. Ergenissen binnenhouden is niet zo gunstig. Wat betreft je update even dit: volgens de Van Dale betekent “kankeren” kanekeeren kankerde, h gekankerd voortdurend mopperen. Als we niet oppassen hebben we straks naast de bond tegen het vloeken ook nog de bond tegen dit woord en mogelijk nog zoveel andere woorden.
  .-= Leibelees last blog ..Inclusief kwikverbinding, squaleen, antibioticum en formaldehyde =-.

 4. Nederlanders en Rotterdammers klagen nu eenmaal graag. De overheid weet dat en heeft zelfs mensen in dienst die dingen verzinnen voor de burgers om over te klagen. Wat dacht je van Bokito of zeezeilster Laura? Pure media-magneten om de aandacht bijvoorbeeld af te leiden van het feit dat er intussen gewoon kruisraketten op Nederlandse bodem zijn geplaatst. Maar ja, Bokito was toch belangrijker dan demonstreren tegen kruisraketten, vindt “Mien uit Assen”
  .-= Terrebeles last blog ..Hoofd =-.

 5. Kan zijn, maar de PVDA heeft gisteren een groot deel van haar kiezers verraden en bedrogen. En als je niet op de coalitie gestemd hebt moet je toch hun rare ideeen slikken. Waar geven die Belgen al hun geld dan aan uit? Papier, om alles tweetalig af te drukken?
  .-= Frank (van IkFotograag)es last blog ..Bali 2009 =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.