The new DAF
The new DAF

The new DAF

Een tijdje terug kwam ik een wat ouder artikel tegen uit “Limburg onderneemt”. Daar werden ideeen geopperd om het pientere pookje, de daf 750 weer uit te brengen in een retro look. De ideeen waren afkomstig van Marc Meijers (MMD Designconsultants) en Jan-Jaap Rietjens (Splinter Industrial Design). Potentiele kandidaat om deze auto te bouwen zou op dat moment natuurlijk de enige echte autofabriek in Born zijn. Mooi vonden ze destijds, om dit in 2008 te realiseren, het 50 jarig jubileum van DAF. Het enige wat ik echter tegenkom is de destijds gemaakte Art Impression van deze auto. Verder heb ik er niets meer van gehoord. Het aantal benodigde sponsors om te starten was natuurlijk niet te vinden. Maar, als je nagaat dat dit Dafje destijds de enige betaalbare auto was met automaat, kan ik me voorstellen dat er een elektrische variant in een retro look terug kan komen en ook voor een kleine revolutie kan zorgen. Ideeen zijn er hier in het zuiden genoeg. Er wordt bij gebrek aan financien alleen niets gerealiseerd. trouwens, de auto op aardgas is ook een idee. Alleen of ene familie van Doorne hier blij mee zou zijn, nou ja, waarom niet eigenlijk. Het zou toch een ode zijn aan de door hun ontworpen auto.

16 Comments

 1. Mijn lief haalde me vroeger van school, met zo’n dafje van zijn moeder! Hij had net zijn rijbewijs en het was onwijs lachen met dat lelijke groene ding. (wat overigens al snel werd ingeruild voor een hipper modelletje) Maar ik heb heel Nederland gezien! En hij deed het altijd! Nostalgie ten voeten uit!
  .-= sillymees last blog ..Hyves-terreur =-.

 2. Als hij elektrisch is met een actieradius van minstens 500 kilometer. Thuis aan het stopcontact kan, en even later weer een volle accu heeft. dan heb ik wellicht belangstelling. Maar allemaal Utopia; de wegenbelasting zal wel onbetaalbaar zijn. Er zit geen accijnsmeter op het stopcontact, en Wouter Boskabouter moet natuurlijk ook weer wat hebben.
  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es last blog ..Bali 2009 =-.

 3. Ja, hoor van mij mag hij ook komen, goede herinneringen aan.
  Het was ook mijn 1e autootje zo’n dikke 35 jaar geleden.
  Idd goedkoop in aanschaf zeker 2e of 3e hands, en reed ” bijna” voor niets.
  Fijn weekend Me.
  .-= marjolijnes last blog ..Leven…… =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.