Energy Control Center

Wellicht herinnert u zich nog het logje van enkele weken geleden over al die opladers die ik in de kast had liggen. Ik kan u vertellen, dat probleem is opgelost. Gisteren bracht de post een kadootje van mijn grote baas. Een Solio H1000 oplader op zonne-energie. geschikt voor bijna ieder telefoon. Uiteraard meteen uit5geprobeerd en het werkt buitengewoon goed. Alle opladers kunnen nu hier de deur uit. Het apparaat regelt alles zelf en mijn HTC Touch had er geen enkel probleem mee. Ook de telefoon van mijn dochter werkt prima. Nu nog even testen of ook de batterijen van mijn camera correct worden opgeladen.
Daarnaast hebben we vandaag even een LED lamp uitgeprobeerd die we via de postcode loterij bij Appie konden ophalen. Oh My Lord zouden ze in Amerika zeggen, het werkt, maar om daar nu al 25 euro voor uit te geven vind ik voor een 6 watt lampje wel erg veel. ook al gaat het ook 25 jaar mee…

19 Comments

 1. waarom bestaan er eigenlijk
  nog geen mobieltjes
  met zo’n zonnecel
  in de achterkant ?
  .-= Anderses last blog ..leuk hoore =-.

 2. Nou, mijn simpel telefoontje wenst hij niet op te laden. Dat is discriminatie…..

 3. Wat waar is, is waar. Maar ook in technisch opzicht ben je mij altijd te snel af. Want opnieuw zit ik weer met mijn ogen te knipperen.
  .-= rob hamiltones last blog ..Gedachte bij Halloween =-.

 4. De testbank is opgesteld. Ik laat de lamp elke dag 4 uur branden, en dan afwachten of die het ook nog doet na 25 jaar.
  .-= Brilliees last blog ..Dan gaan wij er echt aan =-.

 5. Allemaal aan de besparende lampen! (en dan MOET de stroomprijs gewoon zes keer omhoog…)
  .-= Peteres last blog ..Bubbels =-.

 6. ziet er goed uit, hoe duur was het?
  .-= Lisaes last blog ..Alicia Keys Highlights =-.

 7. En nu maar hopen dat we een zonnige winter tegemoet gaan.
  .-= Jan K.es last blog ..Vensters op de wereld =-.

 8. O ja, lamp moet ik nog ophalen. Dank voor de herinnering.
  .-= hansckees last blog ..GE(KLAAR?)D =-.

 9. Als het maar werkt, dat is het belangrijkste!
  .-= ReneSmurfes last blog ..Mooie foto`s =-.

 10. de moderne tijd!
  .-= HUUBes last blog ..Terug in de tijd…??? =-.

 11. Zo’n oplader kan vrijwel iedereen wel gebruiken. Kerstpakketcadeau van het jaar?
  .-= tones last blog ..Duurzaam vlees =-.

 12. gaaf cadeau van je baas, zoiets wil ik wel in mijn kerstpakket vinden 🙂
  .-= mikelodeones last blog ..De aangifte… =-.

 13. Ik hoop wel dat als alle gloeilampen uit gefaseerd worden er afdoende vervanging is middels spaar- of ledlampen. Op dit moment is nog niet voor elke toepassing een dergelijke lamp te koop. Bijvoorbeeld voor een kastlampje van 15 watt met kleine fitting is nog geen oplossing. Ook aan de kleur, sfeer en opstarttijd moet nog wat gedaan worden.
  .-= Johnes last blog ..Mastbos in Herfstkleuren =-.

 14. die led lamp heb ik ook gekregen van de postcodeloterij, alleen hier geen grote vitting in huis,

  die oplader vindt ik wel intressant ga er eens naar op zoek
  dan kunnen de opladers hier ook de deur uit.
  .-= carlaes last blog ..weekend =-.

 15. Zo komt overal op den duur een oplossing voor.

 16. Ik had de H1000 ook al gezien. Een hele vooruitgang. Ik heb twee LED lampen hier, en ben er dubbel over. Wel tevreden, en niet tevreden.
  .-= Redstares last blog .. =-.

 17. Binnen tien jaar hebben we allemaal een oplader aan de sleutelbos die dan vermoedelijk werkt op kinetische energie. Bovendien zit dan aan de kabel van elke mobiel dezelfde soort plug. Tenzij ook dat niet meer nodig is en het in de buurt zijn van de oplader voldoende is. Ik verheug mij al op die tijd…
  .-= Terrebeles last blog ..Foto’s =-.

 18. Zo dat is mooi een oplader voor alles….!!
  Ja, die led lampen zijn zeker nog erg duur.
  Zal wel minder gaan worden, hoop ik toch.
  Fijne zondag.
  .-= marjolijnes last blog ..Zondag….. =-.

 19. Leuk he die Solio. De ledlamp is inderdaad erg duur, maar hij geeft met zijn 6 watt wel net zoveel licht als een lamp van 60 watt. Gaat tig keer zo lang mee en de kleur van het licht is ook netjes. Nu nog een keurmerk om het kaf van het koren te scheiden. Nederland aan de led.
  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es last blog ..Bali 2009 =-.

Geef een reactie