Rue de la station Hombourg(click picture) Station Hombourg

Jullie weten dat ik twee dagen op cursus ben en daarom vandaag het vervolg van mijn ritje door Belgie afgelopen zondag. Een kilometer of vijf verder dan Montzen ligt nog een klein stationnetje, Hombourg. Het station moet het uitgangspunt worden van een toeristische route met oude treinen. Een aantal staan dan ook al bij dit station geparkeerd en A. en ik had het genoegen er een rijdende dieselloc met machinist aan te treffen aan te treffen. Vrij primitief nog, maar als ik ja had gezegd had ik zo in kunnen stappen. Het station aldaar is prachtig gerestaureerd en er zit een goed lopend restaurant in. Helaas afgelopen zondag wegens een kerkelijk feest in Belgie gesloten. ook hier kom ik in de toekomst nog wel vaker. Vanuit Hoensbroek is het net meer dan 30 km rijden. Awel zulle, dat valt wel mee toch.(click picture) Station Hombourg

17 Comments

 1. JeroenFotografie

  jammer genoeg is het spoor van deze lijn ergens in 2015-2016 opgebroken, de wagons en locs staan er nog wel. (helemaal te veroesten) afgelopen jaar nog geweest en flink wat foto’s geschoten. best jammer

 2. Dat oude spul moet bewaard blijven maar o….het kost zoveel tijd en energie.Gelukkig zijn er nog mensen die dat kunnen opbrengen . Gr. Jan

 3. Mooie foto’s! Vind ze mooier dan de treinen van tegenwoordig 😡
  .-= Niekjees last blog ..Genieten! =-.

 4. Die oude wagons, ze staan op mijn netvlies gebrand. Daar wil ik iets mee doen. Met woorden dan. Misschien klop ik nog wel eens bij je aan…
  .-= hansckees last blog ..VAAGTAAL =-.

 5. Bedankt voor deze verwijzing naar een van die plekjes hier in de buurt die ik nog niet ken.
  .-= rob hamiltones last blog ..De man als pantoffelheld =-.

 6. Treinen en spoorbanen hebben een grote aantrekkingskracht op mij.
  .-= Leibelees last blog ..Poeha en ander ongemak =-.

 7. IVM het vooruit geschreven blog, zie mijn reactie van gisteren.
  .-= Brilliees last blog ..Even kijken =-.

 8. ja, dat is bijna om de hoek, en ook nog eens hartstikke leuk, voor een keertje!
  .-= ReneSmurfes last blog ..Politiek =-.

 9. Mooi die oude treinen.
  van hier uit zal het een beetje verder zijn.
  .-= marjolijnes last blog ..Gedichtje…… =-.

 10. leuk hoor die oude locs……
  hier bij ons rijden ze ook nog wel eens over het pon lijntje, daar woonde ik aan.
  succes weer vandaag

 11. 30 Kilometer rijden is goed te doen om dit soort mooie plaatjes te kunnen scoren.
  Prachtig dat oude materieel, vooral dat bord “Opgelet afstandsbediening” vind ik erg mooi.
  .-= Jan K.es last blog ..Waterkoud =-.

 12. Mooi die oude treinen, er is nog wel wat restauratie nodig lijkt me.
  Maar als je er maar 30 km vanaf woont lijkt het me leuk om de opknapbeurten en de ingebruikneming te kunnen volgen. 😉
  groetjes,
  Elmar

 13. 30 km is wel te doen, er moet nog wel een en ander op de rails zie ik 😉
  .-= traveles last blog ..Antichrist =-.

 14. Leve de voorbereidde stukjes..
  .-= Chantales last blog ..Collage =-.

 15. Terrebel haalt de woorden uit mijn mond. Het is zeker de moeite waard nog eens terug te gaan.

 16. Prachtig, dat ouwe spul! En 30km is inderdaad niet ver…
  .-= Terrebeles last blog ..Beledigen =-.

 17. Die oude locs die hebben wel wat. Ik vind ze persoonlijk meer uitstraling hebben
  .-= Redstares last blog .. =-.

Geef een reactie