Rue de la station Hombourg
Rue de la station Hombourg

Rue de la station Hombourg(click picture) Station Hombourg

Jullie weten dat ik twee dagen op cursus ben en daarom vandaag het vervolg van mijn ritje door Belgie afgelopen zondag. Een kilometer of vijf verder dan Montzen ligt nog een klein stationnetje, Hombourg. Het station moet het uitgangspunt worden van een toeristische route met oude treinen. Een aantal staan dan ook al bij dit station geparkeerd en A. en ik had het genoegen er een rijdende dieselloc met machinist aan te treffen aan te treffen. Vrij primitief nog, maar als ik ja had gezegd had ik zo in kunnen stappen. Het station aldaar is prachtig gerestaureerd en er zit een goed lopend restaurant in. Helaas afgelopen zondag wegens een kerkelijk feest in Belgie gesloten. ook hier kom ik in de toekomst nog wel vaker. Vanuit Hoensbroek is het net meer dan 30 km rijden. Awel zulle, dat valt wel mee toch.(click picture) Station Hombourg

17 Comments

  1. JeroenFotografie

    jammer genoeg is het spoor van deze lijn ergens in 2015-2016 opgebroken, de wagons en locs staan er nog wel. (helemaal te veroesten) afgelopen jaar nog geweest en flink wat foto’s geschoten. best jammer

  2. Mooi die oude treinen, er is nog wel wat restauratie nodig lijkt me.
    Maar als je er maar 30 km vanaf woont lijkt het me leuk om de opknapbeurten en de ingebruikneming te kunnen volgen. 😉
    groetjes,
    Elmar

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.