Maharishi in Vlodrop
Maharishi in Vlodrop

Maharishi in Vlodrop

Maharishi Mahesh Yogi (Chichli (Madhya Pradesh) 12 januari 1917 e Vlodrop, 5 februari 2008) was een Indiase goeroe, sinds 1990 woonachtig in Nederland. Hij was de grondlegger van de Transcendente Meditatie (TM)-beweging. Volgens de TM-organisatie hebben wereldwijd meer dan vijf miljoen mensen zijn meditatietechniek geleerd. Gestorven in Vlodrop, u leest het goed. Daar had hij zijn eigen rijkje gebouwd, en dat staat er nog steeds. Verscholen in de bossen naast het prachtige klooster van st. Ludwig. En dat is dan weer het positieve deel. Het klooster wordt momenteel geheel gerenoveerd om plaats te bieden aan de Maharishi European Research University. Afgelopen zondag hebben we dat als uitstapje van onze wandeling even bezocht. Een geweldig complex en een goed initiatief. De omgeving is geheel afgestemd op meditatie, naast de waterpartijen en de bossen vindt je zo links en rechts de sporen van hun aanwezigheid in de vorm van bosjes bloemen in de bossen. Je wordt een beetje stil van de rust die er heerst. De foto is een ietwat bewerkt om de sfeer uit te drukken die ik bedoel. Die rust heeft mijn lichaam even niet, “het” protesteert…(click picture) Transcedente Meditatie…

20 reacties

  1. Precies Laurent, er kwamen zelfs dwangsommen aan te pas om reparatie af te dwingen want het kasteel was al deels gesloopt omdat het gebouw niet “volgens de vedische principes” was gebouwd.
   Weg met al die verlichte idioten die ’s werelds cultuurgoed willen slopen omdat het niet in hun verlichte straatje past. Mediteren, mijn neus. Ik zie altijd nog die foto’s voor mij van mannen die met wapperende dassen boven een goed verend bed hun vliegkunde demonstreerden. Kwakkerij. Ugh!
   Maar het is een fijn plekje daar, de Maharishi had er kijk op (en centen zat!)
   .-= aarghes last blog ..Geronseld =-.

 1. Alsof ik weer eventjes rond loop in het hippe Vondelpark zoals dat er uit zag in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. En dat ik weer in de Kosmos op de Prins Hendrik Kade ben in het toen nog hippe Mokum. De foto straalt echt die sfeer uit, heel mooi. En zo iets heeft een protesterend lijf nodig.
  .-= Leibelees last blog ..Zomaar een ontmoeting =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.