Vlodrop station
Vlodrop station

Vlodrop station

Het gebied waar vroeger Vlodrop-Station lag was het doel van onze ochtendwandeling gisteren. Schitterend weer, lekker fris zullen we maar zeggen, en de behoefte aan vitamine Z waren de ingredienten, en ons ontbijt stond onderweg ook al klaar. Vlodrop-Station lag aan de spoorlijn Antwerpen-Menchengladbach. Het trace staat bekend onder de naam eIJzeren Rijne, het verbond vroeger Belgie met het Ruhrgebied. Het station werd in 1879 in bedrijf genomen. In 1944 raakte het station beschadigd door oorlogshandelingen. Het werd niet meer hersteld, maar in de loop van jaren stapsgewijze afgebroken, het laatste deel in 1973. Het gebied rondom het voormalig station maakt nu deel uit van het Nationaal Park de Meinweg. De uitgezette, blauwe paaltjes route door de bossen daar is zeer ontspannen, bijna rustgevend. Over dat laatste hoort u morgen meer.(click picture) Ons ontbijt…

20 Comments

  1. dit is weer zo’n foto die je ruikt.
    De eerste keer dat wij naar het Meinweggebied gingen heeft een van de kinderen bijna op een adder getrapt.Ze hebbenlekker gegriezeld, Rein had niet eens sokken aan, stel je voor, zo’n beet in je blote teen….Het diertje zal zich rotgeschrokken zijn.

  2. Ook hier hebben nog van die oude trambanen die allemaal zo omstreeks 1930 zijn opgeheven.En er zijn er bij dat fietspaden zijn geworden .En dat zijn wel vaak de mooiste paden met een stuk historie..Ook die oude bruggenhoofden zijn bijna allemaal intact gebleven . Gr. Jan

  3. Ook de Belgen hebben iets met verbouwen. Neem nu eens die Ijzeren Rijn. Ik zou zeggen dat we de Schelde maar niet moeten uitbaggeren maar juist ontdieperen door zand te spuiten. Dan is er voor de verbouwing van de Ijzeren Rijn geen enkele noodzaak meer.
    .-= Leibelees last blog ..Zomaar een ontmoeting =-.

  4. Het is een prachtig gebied, ik heb er ook eens een hele dag gewandeld op net zo’n mooie herfstdag. Die wij dus in het noorden helemaal niet hadden, zie Jan K’s reactie. Het is weer eens niet eerlijk verdeeld!
    .-= aarghes last blog ..Coming out =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.