Autorijden
Autorijden

Autorijden

Van de week trof ik een man aan die op zijn dooie gemak met een broodtrommel op schoot, een thermoskan in de hand, waarmee hij een kop koffie aan het inschenken (of moet ik zeggen inschudden) was, een boterham aan het eten was. Niets mis mee, alleen reed de man in een auto. Nou ja, het was me niet eens opgevallen als die man in een standaard leasebak had gereden, maar met het formaat van een flinke bouwvakker in een slingerende Suzuki Alto moest dat wel opvallen.
Een weekje eerder trof ik op weg naar Einhoven een dame aan die licht deinend over de linker rijbaan zoefde. Deze dame kreeg het voor elkaar om op een afstand van om en nabij de 50 km en met een snelheid van ca. 120 km/h, haar complete make-up, inclusief een fleurig kleurtje op haar lippen, te doen.
Ach, het moet kunnen toch, ik hou me wel bezig met rijden en het ontwijken van deze lui. Aan de andere kant hebben deze mensen gelijk als ze alvast aan het “rekening rijden” zijn. Dan moet je toch echt wat verzinnen om onderweg in de file wat geld te verdienen. Je zal zien dat we tegen die tijd waanzinnige ideeen krijgen om de duizenden euro’s op te hoesten voor het rijden, sorry, stilstaan in de file.

15 Comments

  1. Ik hoop dat een volgend kabinet al die flauwekul van dit kabinet terugdraait. Eurlings maakt ons ook blij met een dode mus. En let op: het wordt echt niet goedkoper. Provincies gaan inkomsten uit de wegenbelasting missen en mogen dit met andere belastingen compenseren. Onder de streep ben je zeker meer kwijt. We gaan niet minder rijden, dat was vorig jaar toen de benzine zo duur was ook niet. De files worden m.i. dus niet opgelost. Ik zou het dan ook helemaal niet gek vinden als PVDA en CDA bij de volgende verkiezingen gigantisch sneuvelen; en terecht. Waar blijft het referendum.

    .-= Frank (van Ikfotograag.nl)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

  2. Het verkoop praatje van Bos is mooi: 90% zal er voordeliger mee zijn. Ja ja, maar ondertussen mogen provincies extra belastingen gaan verzinnen dus dat voordeel zal wel tegenvallen vrees ik. Ik ben het eens met Redstar, gewoon via de brandstof verrekenen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.