Autorijden

Van de week trof ik een man aan die op zijn dooie gemak met een broodtrommel op schoot, een thermoskan in de hand, waarmee hij een kop koffie aan het inschenken (of moet ik zeggen inschudden) was, een boterham aan het eten was. Niets mis mee, alleen reed de man in een auto. Nou ja, het was me niet eens opgevallen als die man in een standaard leasebak had gereden, maar met het formaat van een flinke bouwvakker in een slingerende Suzuki Alto moest dat wel opvallen.
Een weekje eerder trof ik op weg naar Einhoven een dame aan die licht deinend over de linker rijbaan zoefde. Deze dame kreeg het voor elkaar om op een afstand van om en nabij de 50 km en met een snelheid van ca. 120 km/h, haar complete make-up, inclusief een fleurig kleurtje op haar lippen, te doen.
Ach, het moet kunnen toch, ik hou me wel bezig met rijden en het ontwijken van deze lui. Aan de andere kant hebben deze mensen gelijk als ze alvast aan het “rekening rijden” zijn. Dan moet je toch echt wat verzinnen om onderweg in de file wat geld te verdienen. Je zal zien dat we tegen die tijd waanzinnige ideeen krijgen om de duizenden euro’s op te hoesten voor het rijden, sorry, stilstaan in de file.

15 Comments

 1. Het plaatje klopt bijzonder goed. Maar er is wel een waarom ze gratis willen.
  .-= Brilliees laatste blog ..Dichtwerk =-.

 2. uiteindelijk moet het voor de staatskas meer geld gaan opleveren. En politici liegen altijd, denk maar aan het tijdelijke kwartje van Kok.
  .-= Frank103es laatste blog ..Echt waar!!!! =-.

 3. Van files hebben wij hier in het noorden nauwelijks last. Wel van heel veel B weggetjes wat niet opschiet, waardoor de reistijd hier ook gewoon lang is, maar dan om heel andere redenen.
  .-= hansckees laatste blog ..SCHIMMELSFEER =-.

 4. Die grap gaat ons allemaal weer geld kosten, en ik geloof er niets van dat de files er in hoeveelheid en lengte van zullen afnemen. Als dat rekeningrijden doorgaat tenminste, want dat moet ik eerst nog zien …
  .-= Jan K.es laatste blog ..Terug naar It Eilen =-.

 5. Ik vind sommige mensen maar onverantwoordelijk.
  Hoewel ik ze nooit tegenkom of passeer, want ik zie nooit wie er achter het stuur zitten, ik let altijd goed op de weg.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Fraai knipsel =-.

 6. die man en vrouw gun ik een ondiep greppeltje. Zo eentje waarbij ze nog met de schrik uit vrij kunnen komen. En het plaatje is hylarisch 😀

 7. Alles waarbij je je handen nodig hebt, zou ik de auto verboden moeten zijn
  .-= Chantales laatste blog ..Kent u die uitdrukking? =-.

 8. tja gelukkig aan deze kant van het land minder files hoor…
  .-= HUUBes laatste blog ..Klink stelt vervalsers teleur… =-.

 9. 50/120* 60 minuten = 25 minuten. En al die tijd heb jij van haar lichte deinen kunnen genieten!
  .-= tones laatste blog ..De val van Boekestijn =-.

 10. En in die lease auto’s zitten ze allemaal te twitteren 😉

 11. Ik begrijp niet dat wij,de burgers, het allemaal blijven pikken.
  .-= Johnes laatste blog ..Quatre Main =-.

 12. Ik hoop dat een volgend kabinet al die flauwekul van dit kabinet terugdraait. Eurlings maakt ons ook blij met een dode mus. En let op: het wordt echt niet goedkoper. Provincies gaan inkomsten uit de wegenbelasting missen en mogen dit met andere belastingen compenseren. Onder de streep ben je zeker meer kwijt. We gaan niet minder rijden, dat was vorig jaar toen de benzine zo duur was ook niet. De files worden m.i. dus niet opgelost. Ik zou het dan ook helemaal niet gek vinden als PVDA en CDA bij de volgende verkiezingen gigantisch sneuvelen; en terecht. Waar blijft het referendum.

  .-= Frank (van Ikfotograag.nl)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

 13. Het verkoop praatje van Bos is mooi: 90% zal er voordeliger mee zijn. Ja ja, maar ondertussen mogen provincies extra belastingen gaan verzinnen dus dat voordeel zal wel tegenvallen vrees ik. Ik ben het eens met Redstar, gewoon via de brandstof verrekenen.

 14. Vele zijn er politiek gezien al op gesneuveld, maar nu zal het er dan toch van gaan komen.
  JAMMER….!!!
  Fijne dag vandaag.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Even koken….. =-.

 15. Ze kunnen beter dat bedrag via de brandstof verrekenen. Eerlijker, en zo betalen buitenlendse gasten ook gelijk mee.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

Geef een reactie