Fileleed

Fileleed

Het zal iedereen wel overkomen, maar ik kan er nog steeds niet aan wennen. Gaan we eens een keer op bezoek naar een firma in Nieuwegein om te kijken naar een telefooncentrale staan we weer in de file. Van voor den Bosch tot letterlijk in Nieuwegein stond het vast. En daar had ik me toch een hoop geld kunnen verdienen als ik politieagent zou zijn geweest. Gatverpieleke wat bellen er veel mensen met een mobieltje aan hun oren in de auto. En de raarste capriolen halen ze daarbij uit zonder dat ze dat zelf beseffen. En wat je veel ziet zijn hele lege auto’s. De chauffeur zonder iemand erbij. Wij waren met drie man in een auto. Maar als er gemiddeld twee man in een auto zouden zitten was er toch een hoop verkeer minder op de weg. Als ik zo iedere dag naar mijn werk moest gaan zocht ik toch een plaats in de buurt van mijn werk. Wat wel leuk is om te doen is aapje kijken als je zelf niet hoeft te rijden. Af en toe best wel lachen. Een oude Suzuki Alto met een boom van een kerel erin waarbij de goede man bijna op de achterbank zat en de auto zo scheef hing dat we even dachten dat die bij de eerste en de beste bocht zou omvallen. Wonder boven wonder haalde hij zelfs de afslag. En agressief rijgedrag is tegenwoordig ook meer normaal dan uitzondering. daar past dan ook het plaatje bij. Maar goed, zes uur rijden voor een bezoek van twee uurtjes… Niet normaal, een duur ritje voor de baas. Overigens hadden wij ook zo’n telefonist in de auto, gelukkig zat die op de achterbank. (kon die beter richten)

19 Comments

 1. Die A2, de laatste tijd sta je daar zelfs midden op de dag in de file. Ik hoef er nog maar sporadisch overheen, maar 3 van de 4 keer sta ik vast. Volgens mij komt het gedeeltelijk ook door die hysterische matrixborden. Soms staan die op 50 terwijl er niks aan de hand is, maar mensen gaan dan wel afremmen.
  .-= Laurentes laatste blog ..De zegeningen van Internet =-.

 2. ja hier baalt Peter dus zo erg van, rotterdam erasmus ,
  kwart voor 4 in de auto half 7 thuis……….elke dag weer.
  s.morgens half 5 eruit om niet in de file te staan.
  en dan al die agressie je wordt er niet goed van
  .-= carlaes laatste blog ..9 Dagen =-.

 3. Onbegrijpelijk ook dat er in verreweg de meeste automobielen maar een persoon zit. Zeker collega’s zouden vaker de auto kunnen delen. Ik denk dat dat een hoop fileleed zou voorkomen. Maar helaas. Zolang mensen vinden dat anderen er wat aan moeten doen maar zij niet zie ik geen ommekeer in dit land.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Paul de Leeuw =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: