Auto's – de kleuren
Auto's – de kleuren

Auto's – de kleuren

Trendwatchers, zo noemt men de mensen die bestuderen wat er op een bepaald moment helemaal in is. En dat geldt ook voor auto’s. De diverse fabrikanten van kleuren onderzoeken de markt en adviseren op hun beurt weer de autofabrikanten. Om u een idee te geven, er zijn zo’n 30.000 autokleuren in omloop waarvan er een paar een eigen naam hebben. Iedereen kent wel het British racing green, niet te verwarren met het Lotus Racing green, Het Ferrari rood (en Geel), Midnight Blue (o.a. mijn BMW), Camel yellow en ga zo maar door. Of een kleur “in” is hangt niet alleen van de kleur af, maar ook van het continent waar je bent. Milieugroen is in opkomst. In warme landen tref je lichtere auto’s aan dan in koude landen. Hoe ouder hoe gekker zeggen ze ook wel eens, maar dat is dus niet waar, want hoe ouder de berijder is, hoe grijzer de kleur van de auto. Wist u overigens dat een witte auto gemiddeld 4 graden koeler is dan een donkere auto. Onderstaand de Europese voorkeur volgens Dupont. Conclusie, het is maar saai op de weg.

16 Comments

  1. ton

    Door uitvallend haar ben ik slechts gedeeltelijk grijs en verder wat kaal. Mijn CX is zilvergrijs en het aantal accessoires is beperkt. Wordt de uitrusting ook kaler naarmate het haar afneemt?
    Vraagje: is er bij de vier graden temperatuurverschil ook verschil met de weerstoestand? Ik kan mij voorstellen dat het wit de zon reflecteert, maar dat dit met buiig weer niet het geval is en er dus minder hitte wordt afgeweerd.
    .-= tones laatste blog ..Zaterdagtip =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.