De oplossing
De oplossing

De oplossing(click picture) E-Vivacity

Er zijn een aantal hordes te nemen voordat mensen in bijvoorbeeld een stad als Amsterdam over zullen gaan tot de aanschaf van een elektrische auto. De grootste horde hier is de fiets, het meest economische hulpmiddel om je in Amsterdam te verplaatsen. Je komt er overal mee tot bijna aan de voordeur. Maar wellicht heeft Peugeot hier iets op gevonden met de E-Vivacity. Na het debacle van hun eerste E-Scooter is men niet bij de pakken neer gaan zitten maar is begonnen met de ontwikkeling van een scooter, de E-Vivacity die uitstekend in het stads verkeer, en een eind daarbuiten terecht kan. Op een volle accu kun je 80-100 km rijden en in twee tot vier uurtjes zijn de accu’s weer helemaal vol. Je kunt de accu’s natuurlijk bij de scooter kopen, maar, je kunt ze tegen een best aantrekkelijk tarief ook leasen. De accu’s gaan zo’n 1000 keer opladen mee. Bij iedere twee dagen opladen dus ca 5 jaar.e Bije 40 km/dag heb je dan wat meer dan 70.000 km op de teller staan. Dat lijkt me voor stadsverkeer helemaal niet onaardig.e Blijft uiteraard wel het nadeel dat je bij regen niet droog zit, maar gelukkig regent het niet zo vaak in Nederland.(click picture) E-Vivacity

13 reacties

  1. Ik weet niet of electrisch de oplossing is. Ook electriciteit moet opgewekt worden en dat doen we in Nederland nog altijd op de traditionele, lees vuile manier. Met windmolens gaan we de oorlog niet winnen, te weinig capaciteit en geen gezicht in het landschap.
    .-= Johnes laatste blog ..Kerstgroet =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.