Veggies
Veggies

Veggies

De enige methode om gezond te blijven is te eten wat je niet wil, te drinken wat je niet lekker vindt en te doen waar je geen zin in hebt.

Goh de dagen vliegen voorbij. Gisteren hadden we een bank, hang, uitbuik, voor de PC en TV dag. Even lekker wat aan klungelen. En vandaag proberen we weer aan de gang te komen met de normale werkzaamheden. Ik heb de hele week nog vakantie, dus het moet niet, maar aan de andere kant moet ik nodig eens in beweging komen. Een mens wordt lui en hangerig van die dagen. Toch hebben we heel bewust niet meegedaan aan de koop tweede kerstdag en koopzondag. Om ons goed voor te bereiden op het nieuwe jaar hadden eigenlijk het idee om veggie te worden. Maar nadat ik gisteren gelezen heb dat de heer Hubbard met zijn electrometer had uitgevonden dat tomaten pijn hebben en zelfs schreeuwen als ze in schijfjes worden gesneden, hebben we ons bedacht. De dieren die we eten zijn in ieder geval dood, van de tomaten in de tuin weet je dat niet. Die leven volgens mij nog en rijpen vanzelf nog na. Ik geef toe dat ik dit gevonden heb bij de meest domme uitvindingen van de afgelopen eeuw, maar je moet alles gebruiken als je het nodig hebt. Voor mij is een koe een soort interface tussen het groen op het land en de mens.

Hubbard Electrometer, 1968, Photo: Evening Standard/Getty Images, jan 01, 1968

18 reacties

  1. Iedereen moet het voor zich weten. Ik eet wel vlees en draag bont zonder haar en dat heet dan leer. Ik vind wel dat de dieren wat beter gehouden moeten worden. Mocht de biefstuk en cotelet daardoor duurder worden dan maar wat vaker een vleesloze dag. We hadden vroeger ook niet alle dagen vlees.
    .-= Frank (IkFotograag)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

  2. Voor wat je quote betreft: goddank denken steeds meer mensen hier anders over. Wel is het zo dat alle kunstmatige smaakstoffen en smaakversterkers onze smaak ernstig beenvloeden. Verder meen ik me een horrorfilm te herinneren over iemand die idd ontdekt dat planten ook ‘gevoel’hebben. Schreeuwende bomen die gekapt worden, het heeft mij toendertijds wel aan het denken gezet. Alles wat leeft dient met respect behandeld te worden.
    .-= mikelodeones laatste blog ..Voeding en afslanken… =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.