Veggies

De enige methode om gezond te blijven is te eten wat je niet wil, te drinken wat je niet lekker vindt en te doen waar je geen zin in hebt.

Goh de dagen vliegen voorbij. Gisteren hadden we een bank, hang, uitbuik, voor de PC en TV dag. Even lekker wat aan klungelen. En vandaag proberen we weer aan de gang te komen met de normale werkzaamheden. Ik heb de hele week nog vakantie, dus het moet niet, maar aan de andere kant moet ik nodig eens in beweging komen. Een mens wordt lui en hangerig van die dagen. Toch hebben we heel bewust niet meegedaan aan de koop tweede kerstdag en koopzondag. Om ons goed voor te bereiden op het nieuwe jaar hadden eigenlijk het idee om veggie te worden. Maar nadat ik gisteren gelezen heb dat de heer Hubbard met zijn electrometer had uitgevonden dat tomaten pijn hebben en zelfs schreeuwen als ze in schijfjes worden gesneden, hebben we ons bedacht. De dieren die we eten zijn in ieder geval dood, van de tomaten in de tuin weet je dat niet. Die leven volgens mij nog en rijpen vanzelf nog na. Ik geef toe dat ik dit gevonden heb bij de meest domme uitvindingen van de afgelopen eeuw, maar je moet alles gebruiken als je het nodig hebt. Voor mij is een koe een soort interface tussen het groen op het land en de mens.

Hubbard Electrometer, 1968, Photo: Evening Standard/Getty Images, jan 01, 1968

18 Comments

 1. Om je geweten zuiver te houden kun je dus het beste van de lucht gaan leven. Begrijp ik het zo goed?
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Virtuele schijnwereld =-.

 2. Ik eet alleen vegetarische dieren (koeien, kippen en varkens) en onthoud me van vleestomaten en meer van dat soort dubieuze producten. Voordeel van eten wat je niet lekker vind is dat je geen tweede bordje opschept! Jammer genoeg lust ik heel veel….
  .-= Frank103es laatste blog ..De zolderspoorbaan =-.

 3. Dat zeg ik nu al jaren: http://www.serendips.eu/?file=20041108
  .-= Irenees laatste blog ..Disclaimer =-.

 4. Dus, omdat je planten pijn doet mogen dieren ook lijden? Merkwaardige gedachtengang.
  Hoe minder leed hoe beter toch? me dunkt.

  Ik eet overigens alleen wat gezond is, dat wil zeggen, niet giftig.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Renesmurf Kerstbomenbos =-.

 5. Iedereen moet het voor zich weten. Ik eet wel vlees en draag bont zonder haar en dat heet dan leer. Ik vind wel dat de dieren wat beter gehouden moeten worden. Mocht de biefstuk en cotelet daardoor duurder worden dan maar wat vaker een vleesloze dag. We hadden vroeger ook niet alle dagen vlees.
  .-= Frank (IkFotograag)es laatste blog ..Kodak Petite =-.

 6. “Van m’n dokter mag ik niet drinken. Gelukkig heb ik een zwakke wil.” hoorde ik laatst in een film. Ik vind idd dat groente en fruit ook leeft. Zouden vegetariers dat ook beseffen?
  .-= Terrebeles laatste blog ..Stoten =-.

 7. Uitbuiken….zeg me..zeg me….toch geen 3 of 4 kilo he…ik heb nog zo gezegd let er een beetje op…toe.zeg…1..hooguit 1,5…..

 8. Ik zal ook geen veggie worden. De mens is nu eenmaal een vleeseter dus blijf ik dat ook maar, vind het veel te lekker.
  .-= Johnes laatste blog ..Koud He =-.

 9. Toch leuk dat zo’n in de vergetelheid geraakte ‘domme’ uitvinding je nog eens van pas komt. 🙂
  .-= Jan K.es laatste blog ..Als engelenhaar =-.

 10. De enige methode om gezond te blijven is te eten wat je niet wil, te drinken wat je niet lekker vindt en te doen waar je geen zin in hebt. -> dat was vroeger zo, nu ken het heel anders hoor…
  .-= Chantales laatste blog ..Funnie joetjoepje =-.

 11. Heerlijk die hang en uitbuik dagen! 🙂
  Ik ben er gisteren helaas toch ingetrapt en naar een bouwmarkt geweest, dat werd gelijk afgestaft want er stond een giga rij bij de kassa! Zucht!
  groetjes,
  Elmar

 12. Voor mij geen vegesectarisme. Vlees van dode dieren bevalt mij beter dan een appel met pieren. (Je moet natuurlijk ook geen appels met pieren vergelijken.)
  .-= tones laatste blog ..Doelgroepuitbreiding =-.

 13. Voor wat je quote betreft: goddank denken steeds meer mensen hier anders over. Wel is het zo dat alle kunstmatige smaakstoffen en smaakversterkers onze smaak ernstig beenvloeden. Verder meen ik me een horrorfilm te herinneren over iemand die idd ontdekt dat planten ook ‘gevoel’hebben. Schreeuwende bomen die gekapt worden, het heeft mij toendertijds wel aan het denken gezet. Alles wat leeft dient met respect behandeld te worden.
  .-= mikelodeones laatste blog ..Voeding en afslanken… =-.

 14. De mens is van oorsprong omnivoor en dat blijf ik maar voor het gemak.
  Die quote kan ik me niet echt in vinden moet ik eerlijk zeggen.
  Geniet nog van je week vakantie.

 15. Ik wens je in ieder geval een gezellige klusdag.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Goede voornemen…. =-.

 16. Ik kan hier beter niet op reageren denk ik. Je quote vind ik iig al niet kloppen.
  .-= Redstares laatste blog ..The Steam Experiment =-.

Geef een reactie