Weer
Weer

Weer

Voordat ik om half zeven in de ochtend in mijn wondermooie voiture van Duitse oorsprong stap, kijk ik meestal even naar de mail en het weerbericht. En dat zag er florissant uit. Het vroor 10 graden en het regende in Hoensbroek. Tenminste dat wilde mijn iGoogle Gadget me gisteren doen geloven. Regen bij minus 10 graden lijkt me niet te kunnen. Ik heb meteen een blik door het raam gegooid, maar geen regen, geen sneeuw, mooi dof zwart asfalt, wat wil je als automobilist nog meer. Alleen dat plaatje spookte door het hoofd, even een print screen maken en dan snel weg. Overigens waren er gisteren nogal wat vragen over mijn dagje vrij in de week. Door alle ouwe lullen regelingen, wettelijk verlof, bovenwettelijk verlof, doelgebonden verlof, extra doelgebonden verlof, ADV dagen en seniorenverlof heb ik momenteel zoveel verlofdagen dat ik in overleg met mijn baas een verlofplan moest op stellen. Buiten de woensdagen die ik vrij heb zit er dan ook nog regelmatig een paar weken vakantie bij. Ofwel een 40 urige werkweek waarvan ik 4 maal 8 uur werk en 8 uur vrij heb op basis van verlof. En helaas voor alle anderen, ik ben in ons bedrijf de laatste die van deze regeling gebruik mag maken. Daarvoor moet je dan wel een jaartje ouder zijn…

het weer

16 reacties

  1. Nog helemaal zonder ongelukken aangekomen? Of was het niet glad? Zelf vertrouw ik al jaren meer op mijn neus dan op verwachtingen en applicaties die mij moeten vertellen wat voor weer het is. Gewoon letterlijk de neus even uit het raam hangen en je weet voldoende over temperatuur, wind en vochtigheid.
    .-= Terrebeles laatste blog ..Voetbal =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.