Kennis(sen)

Soms is het hebben van kennissen belangrijker dan het hebben van kennis

Correct me! if I’m wrong, maar volgens mij heeft Nederland een kennissen economie, in plaats van een kennis economie. Je kunt tegenwoordig niet alles meer weten, als je maar weet waar je de kennis vandaan kunt halen, of dat je weet wie je de kennis kan leveren. Het hebben van de juiste kennissen is daarom heel belangrijk in je functioneren in deze maatschappij.
Want waar zouden we zijn als er geen Bram, of Eva, of de bekende Nederlanders Clown Bassie, Hans Kazen, Maud Mulder, Rob & Emiel, Tom Blom, Jacques Herb, Manon Thomas, Emile Ratelband, Kim Holland, Big Kelly, Ben Cramer en nog veel meer bekende Nederlanders zouden zijn die je de weg wijzen op je TomTom. Nergens toch… En af en toe parkeer ik al die kennissen even in de achterbak en doe ik lekker recalcitrant waar ik zelf zijn in heb.

Kennis

19 Comments

 1. Ja, wat is dat voor een mooi plaatje?
  .-= Irenees laatste blog ..Dat kan efficienter =-.

 2. Mooie afbeelding. Ik denk niet dat wij zo’n ding aan gaan schaffen
  .-= Liesbethes laatste blog ..Vogels overwinteren in Rotterdam =-.

 3. Mooi stukje kunstwerk.

 4. techniek kan de kennis niet vervangen. anders zul je zeker en vast voor minder vrolijke verrassingen komen te staan, vroeg of laat.
  .-= franckyes laatste blog ..Wraak =-.

 5. Kennis is macht. Techniek is handig, maar als dat het af laat weten moet je wel weten hoe te handelen!
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Hometrainer =-.

 6. zo,n ding heb ik nog steeds niet…………………………………
  misschien een leuk verjaardags cado
  .-= carlaes laatste blog ..surfen =-.

 7. Ik heb ‘Bassie’ wel eens gehoord, maar je kunt me van alles wijsmaken: het is geen Bassie, niet de echte bedoel ik.
  Mijn lief doet het al een jaar met Jan, Jan uit Belgie, ik vind het maar een vervelende vent. Gelukkig hoef ik hem maar zelden aan te horen…..

 8. Ik heb een ander merk dan tomtom en er is keuze uit een mannen of vrouwenstem. Geen idee wie het is.
  .-= Johnes laatste blog ..Energienota =-.

 9. Erg gemakkelijk een TomTom, al hoewel mijn HansHans ook aardig de weg kan wijzen! 😉
  groetjes,
  Elmar

 10. Ik vind mijn Mevrouw Wegwijs reuze makkelijk. Rijd ik verkeerd, dan verzint ze onmiddellijk een alternatief zonder te zeggen dat ik beter had moeten luisteren!

 11. Ik laat me graag in mijn memmetaal leiden door Romke. Dat werkt perfect.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Een sneeuwritje =-.

 12. Mijn jolige buurman constateerde dat storing van mijn pc aan toetsenbord lag, Geertje had nog een prima toetsenbord liggen, en R. bracht het allemaal in orde. Ik moest voor een expositie een kromme engelse tekst in goed nederlands vertalen, de kunst kent ook zijn vaktaal, dus ik bel Kwaster.Wat is een alleenstaande zonder zjin netwerk. Geef jij ook even je nummer, ik zit met vraag over mijn Micraatje.

 13. Ik geniet er het meest van als Tom het fout heeft. Dat FemFem zegt dat je naar links moet terwijl die straat toch echt is afgesloten bijvoorbeeld.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Vertellen =-.

 14. Kennis delen is een groot goed. Zo maken we elkaar wijzer
  .-= Chantales laatste blog ..Spaarprogramma =-.

 15. En meestal kom je dan ook gewoon waar je wezen wil.

 16. Ja, soms kan Tommetje heel handig zijn.
  Maar lekker doen waar je zin in hebt, is toch ook wel heel plezierig.
  Fijne dag.
  .-= marjolijnes laatste blog ..Dinsdag….. =-.

 17. Misschien begrijp ik je blog verkeerd maar ik mocht corrigeren ;-)Netwerken is idd in onze maatschappij heel belangrijk geworden. Ik vind mijn weg het liefste samen met Eva, sterker nog wij zijn onafscheidelijk en samen komen wij er wel in Europa.
  .-= mikelodeones laatste blog ..Sale…. =-.

 18. Ik heb een bav op mijn PDA en heb deze nu drie of vier keer gebruikt denk ik. En eigenlijk is dat helemaal geen probleem.
  .-= Redstares laatste blog ..Geduld, =-.

 19. Ik heb nog steeds geen navigatie systeem in m’n auto, behalve dan mezelf en een kaart. Heb er weinig behoefte aan.

Geef een reactie