Er zat geen spanning meer in…
Er zat geen spanning meer in…

Er zat geen spanning meer in…

Gisteren werden we tegen de avond verrast door een spontane stroomuitval in een gedeelte van Hoensbroek. Uiteraard het gedeelte waar wij wonen. Ik was net op weg om A. op te halen van haar werk en alleen mijn kinderen waren thuis. Als je dan ik weet niet hoelang geen lucifers meer hebt gebruikt kan het wel eens zo zijn dat die het niet meer doen. Uiteindelijk hebben ze toch een kaarsje aangekregen en daarmee een start gemaakt voor het op een feeerieke manier verlichten van het huis. Dat werd uiteraard wreed verstoord door de verlichting van mijn Makita bouwlamp. Het werd koken en eten bij kaarslicht, dat is weer eens wat anders dan gebruikelijk. Slordiger vind ik het dat de TV het niet doet onder het eten, en daarna geen internet als toetje. Maar goed dat er dan Enexis is. Die had na een uurtje of zo de zaak weer volledig onder controle. Alleen de Pizzeria aan de overkant had van alle ellende maar gesloten, etenstijd was toch al voorbij.


Kaarslicht bij stroomstoring Hoensbroek

(klik op het plaatje voor een grotere afbeelding)

19 Comments

 1. Wij hadden hier in centraal NH rond het middaguur een stroomstorinkje. De eerste die me opviel in de 10 jaar dat ik hier woon. En hij duurde waarschijnlijk maar enkele secondes. Ik hoorde het aan mijn antwoordapparaat die opeens de initialisatieboodschap voorlas. Mogelijk is er alleen geschakeld tussen netwerken, want mijn CV radiatoren bleven prima op temperatuur. En als de spanning langenoeg wegblijft en dan doet die pomp het niet meer en is het ook op dat gebied te merken.

  Wat dat betreft maken we ons steeds afhankelijker. Een CV op gas vertikt het dus ook bij spanninguitval.

  Eerder woonde ik in een naburig dorp en ook daar was maar zelden spanninguitval. De kans op een aardbeving is groter, want die kan ik me van een paar jaar terug wel herinneren. Toen rammelden de schalen in de kast, bij 5.2.
  .-= Xiweles laatste blog ..Jan-26: 1253 Tirol =-.

 2. Dat was dan aanzienlijk sneller gefixt dan bij onze storing op 17 december. Maar die duurde weer zo lang (minimaal vier uur) dat we deze week een brief ontvingen met de mededeling dat we ter compensatie 35 euro op onze rekening krijgen bijgeschreven.
  .-= aarghes laatste blog ..Mooi man. =-.

 3. Je hoort het tegenwoordig inderdaad veel vaker dat er stroomuitval is. Volgens mij was het vroeger zo, dat als er ergens uitval was er automatisch via een omweg toch stroom geleverd werd. Zou dat tegenwoordig anders geregeld zijn ?
  .-= Johnes laatste blog ..Prijsverschil =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.