Werken bij de baas

Zo lang de baas doet alsof hij veel betaalt, doe ik alsof ik hard werk

Oeps, heel vroeg op vandaag om me aan mijn hobby te wijden, werken bij de andere baas. Maar eigenlijk vind ik dat een vervelend woord, baas. De baas zijn, de baas spelen, bazig zijn, dat heeft voor mij een nogal negatieve klank. Je zal maar zo’n baas hebben als op de foto, daar wordt je toch niet goed van… Aan de andere kant, de meeste mensen die zich manager noemen bakken er helemaal niets van. Die zijn niet de baas, maar meestal het lijdend voorwerp. Want hoe kun je nou managen zonder de baas te zijn…
De dag van gisteren was een dure huwelijksdag, we hebben een nieuwe tafel gekocht voor A. en voor Me! nieuwe schoenen. Ik hoop wel dat A. dit pas leest als ik klaar ben met werken. Want, de waarheid is niet altijd datgene wat geschreven staat in dit log. Af en toe is een korreltje zout wat aan de magere kant. Alhoewel, de baas bij ons in huis is Me!, als A. niet thuis is. En als we er beiden niet zijn, dan managen de kinderen het wel zelf.

Me!

21 Comments

 1. Over vaste baantjes gaat mijn volgende blog. Maar mensen hebben nooit een baas.
  .-= Brilliees laatste blog ..Hoogte punten =-.

 2. Ik spreek altijd van werkgever, baas is een naar woord.
  En wij moeten ons ook gewoon redden altijd, en dat lukt best aardig.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Ergenis =-.

 3. Dat heb ik nou precies hetzelfde met een baas. Wat een foto! Maar je hebt het wel goed gevierd! Als je zoiets doet, moet je het goed doen ..:)
  .-= Liesbethes laatste blog ..Afdruk Rechterwijsvinger =-.

 4. wha ik beb een hele leuke chef, daar hou ik het bij……………………
  .-= carlaes laatste blog ..tulpen =-.

 5. Ik heb vele bazen, administratieve en politieke en dus kan ik voor niemand goed doen. Zo is het leven.
  .-= franckyes laatste blog ..Enkele klassiekers lezen. =-.

 6. Tjonge: weelk is welk en beloond is uiteraard met een t, beloont dus. Sorry 🙁
  .-= Frank103es laatste blog ..De V200 in de sneeuw =-.

 7. Als het beestje maar een naampje heeft, en als het naampje maar duidelijk maakt wat (weelk kunstje) het aapje doet! En niet onbelangrijk: als hij je maar ruim beloond voor het opofferen van je vrije tijd!
  .-= Frank103es laatste blog ..De V200 in de sneeuw =-.

 8. Van bazen heb ik weinig last meer.
  Voor jou is de kop er weer af, goede (werk)week verder.
  .-= Jan K.es laatste blog ..De grote leegte =-.

 9. Als vrouw ben ik natuurlijk de baas in huis maar laat mijn man denken dat hij dat is! 😉
  groetjes,
  Elmar

 10. Gelukkig heeft mijn baas een handige naam. Baas! Heus…
  .-= Richtsjees laatste blog ..zaterdagje =-.

 11. Ik ga er altijd van uit dan slechts een hond een baas heeft. Werkt verhelderend als je dat tegen je “baas” zegt.
  .-= Johnes laatste blog ..Australian Open =-.

 12. Jammer dat je blikvanger, de quote, een spelfout bevat… maar verder… doen alsof je hard werkt, hoe doe je dat? Resultaat is vaak toch meetbaar…
  .-= Chantales laatste blog ..Ik ben toch (niet) gek zekere =-.

 13. Managers kiezen doorgaans hielenlikkers uit als manager. Het komt zelden voor bij ondernemingen dat managers gekozen worden door hun natuurlijke kwaliteiten voor zo,n funktie. In zekere zin heet dat mis-managment. Leiding geven vereist specifieke vaardigheden. En die leer je niet zomaar in managments- trainingen.

  En mijn honden hebben een baas. Gewone bazen die jij bedoelt zijn “broodheren”.
  .-= Leibelees laatste blog ..Verdwenen namen =-.

 14. En leest ze het eerder dan overleeft jullie huwelijk dat ook weer wel. Leuk nieuwe schoenen! 😉

 15. Dat klinkt niet vervelend aan de “hobby” bij andere baas. Fijne werkdag Me!

  Liefs, Angel
  .-= Angeles laatste blog ..tranen spreken =-.

 16. Goede start en succes vandaag weer..!!

 17. Ik ben eigen baas. Dat is beter dan voor een baas werken 😉

 18. Sterkte dan maar weer met die eerste maandag ;-).
  .-= aarghes laatste blog ..Ritueel =-.

 19. Manager heeft bij mij een negatievere klank dan baas. Dat komt omdat in mijn tijd de managers erg op kortetermijnwinst uit waren en daarbij geen rekening hielden met roofbouw het personeel. Een baas had die verantwoording toen wel, aangezien het zijn personeel was en die kan je maar beter heel houden.

  Chef vind ik een iets aardiger woord en doet me altijd aan Sjefke denken. Grappig is dan weer wel dat het hoofd der politie tegenwoordig korpschef heet.

  Ik was overigens een ramp voor iemand die echt de baas of de manager wilde spelen. Als ze me met rust lieten werkte ik snel en met hoge nauwkeurigheid. Als de bemoeienis te groot werd, dan ging ik met mijn armen over elkaar zitten en wachte ik tot de baas vertrok. Ik wilde namelijk niet door zo’n lummel afgeleid worden waardoor de nauwkeurigheid afnam en ik het misschien daardoor de volgende dag wel overnieuw moest doen.

  Als baas of manager was ik ook onbruikbaar. Ik maakte van iedereen een copy van mezelf zodat ze het zonder mij konden. En daarmee werkte ik aan de afbraak van mijn bazenbaantje. 🙂
  .-= Xiweles laatste blog ..Jan-29: Zwerfgok Sep-20 =-.

 20. …. en zo is dat !

Geef een reactie