Hebbies

Hebbies, dat zijn wij. We willen tegenwoordig alles hebben. Volgens mij is het begonnen met de mobieltjes, de PC’s, het internet, daarna kwamen de gadgets, de wat grotere gadgets, zoals de laptops en de iMac’s of de MacBook’s. De plasma en de LCD TV’s, en hoe groter hoe beter. De leasebak als onderdeel van je salaris, de reisjes naar verre landen. Nu de iPad en de E-Readers. Wij zijn gewoon hebbies geworden. Ja, U en ik ook, nou ja, niet allemaal, op deze regeling zijn er ook uitzonderingen. Zoals degene die het echt niet kunnen betalen, of degene die uit principe niet aan deze dingen meedoet. En allemaal praten we mee over het milieu wat we op deze wijze helemaal naar de Kl… helpen. Want waar blijven onze oude spullen. Die hebben we afgekocht met een milieubijdrage. Klaar toch hebbies. En nu zit ik al twee dagen te bedenken hoe ik die hebbies in beeld krijg. En ik heb het gevonden, die kijken nu allemaal naar dit stukje

Me!

24 Comments

 1. Nee, geen hebbie, al heb ik een redelijk nieuwe pc, mijn mobieltje is tot ergernis van de hebbie hier in huis al bijna 3 jaar oud. Daar heb ik echt geen enkele moeite mee, het ding doet wat ie moet doen. Boeken in de gewone vorm blijven in mijn boekenkast staan en mijn camera is een jaar oud en moet nog wel een poosje mee.

  Ik probeer het echt niet te zijn en dat lukt prima. Ik mis niets. Mijn lief heeft het veel meer. Maarja, die praat op zijn werk alleen maar met mannen die allemaal hebbie achtige verschijnselen hebben 🙂 het is me wat
  .-= Nenehes laatste blog ..Wat is geluk =-.

 2. Nout had het er ook al over. Jullie burgers lenen alleen maar.
  .-= Brilliees laatste blog ..Hoogte punten =-.

 3. Je hebt hoofdzakelijk uitzonderingen als bezoekers. En van mij moet je het ook niet hebben. Ik heb er wel geld voor, maar koop geen spullen die na een paar keer gebruiken in de hoek blijven liggen.

  De score tot nu toe is 0 mobieltjes, 2 laptops (sinds 1984 gebruik ik portables en latops voor mijn werk en thuis) en natuurlijk wel internet. Maar geen energieslurpende grote PC’s of iMac of grote beeldschermen. Ook 0 plasma- of LCD-TV’s. Mijn gewone (2de hands) TV staat al 4 jaar uit, ik kijk TV op de laptop en dat neemt een fractie aan electriciteit (scherm is neemt 3,5 watt). Leasebak ook niet, net zo min als een gewone auto of ook maar een brommert. Ik fiets en boven de 20km pak ik de trein. (Dat is maar zelden). De laatste 10 jaar heb ik niet meer gevlogen.

  iPod en iPad maar ook iSlate en iCan kunnen het vergeten. Ik heb zelfs geen muziek-CD’s of DVD-films in huis. Bij de grammofoonplaat gaf ik het al op. Zo’n ding draaide ik 1 keer en daarna kon ik ‘m en bleef ie in de kast verstoffen. Ik luister gewoon naar de radio en het liefst niet naar Sky of andere herhaalzenders. O ja en printers heb ik de laatste jaren ook al niet meer. Die dingen drogen bij mij nogal snel uit. Mijn energiezuinige (2de hands) koelkast is 20 jaar en mijn (ook al 2de hands) stofzuiger (van maar 850 watt maximaal) zuigt na 30 jaar nog beter dan die nieuwe prullen van 2200 watt. En ik heb 2 2de hands fietsen! 🙂

  Het steeds iets anders willen hebben is gebaseerd op aangewakkerde ontevredenheid. De reclamewereld is daar in afgestudeerd. Nou mij krijgen ze mooi niet ontevreden. 🙂
  .-= Xiweles laatste blog ..Feb-02: 1502 Boemelen in Beieren =-.

 4. tijd dat ik een mijn zolder uitmest.
  .-= franckyes laatste blog ..Krijsende katers =-.

 5. Ik dacht eerst dat dit stukje niet over mij ging. Totdat ik eens na ging denken. Ik ben dus eigenlijk ook een hebbie! Maar ik geniet er wel heel erg van. Dan is het minder erg toch? Of toch niet? Ik ga nu twijfelen. Moet ik niet doen, zo vlak voor het slapengaan. Hebbies, ik vind het een mooi woord.
  .-= Tinekees laatste blog ..Hartjes =-.

 6. ik ben idd dol op gadgets, om ze te zien niet om te hebben,………………..
  .-= carlaes laatste blog ..tulpen =-.

 7. Dat hebbie mis, ik dee’ gauw mijn ogen dicht. 😉
  .-= Irenees laatste blog ..… met beeld (2) =-.

 8. Dat heb ik nooit gehad, dat ik alles maar wil hebben. Ben al snel tevreden, gelukkig.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Serenade aan mijn hond =-.

 9. Ik voel me niet aangesproken.
  .-= Jan K.es laatste blog ..De grote leegte =-.

 10. Ik kan niet zo veel met ‘We’ typeringen, ik voel me er zelden in thuis en ik ben geloof ik niet de enige.
  .-= aarghes laatste blog ..Het is weer droog =-.

 11. Weggooien doen wij niet zo veel. En als er dan toch iets weggaat dan naar de kringloop zodat iemand anders er wellicht nog plezier aan beleeft. Over het milieu weet ik overigens zo zachtjes aan niet meer wat ik wel en niet moet geloven. Er komen de laatste dagen wel erg veel berichten over milieu rapporten die op drijfzand zijn geschreven.
  .-= Johnes laatste blog ..Australian Open =-.

 12. Een E-reader voor de schoolgaande jeugd kan ik mij prima voorstellen, Ton.

  Zelf bekijk ik liever eerst wat ik nodig heb voordat ik ga rondkijken of het wel bestaat. Dan bepaal ik m’n budget en ga ik echt zoeken. Met de mobiel kan ik redelijke fotoes maken en zelfs liedjes luisteren. Een aparte MP3-speler heb ik dus bijvoorbeeld niet nodig.

  Laatst las ik dat wij tegenwoordig met z’n allen maar liefst 30 procent meer oude spullen weggooien dan 20 jaar geleden. Daar schrok ik toch wel even van.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Hand =-.

 13. Het schijnt dat niet zozeer weinig hebben ongemakkelijk maakt, maar vooral minder hebben dan de ander.

 14. En de financiers van de Hebbies staan nu hun verhaal te vertellen tegen een commissie.
  .-= Leibelees laatste blog ..Verdwenen namen =-.

 15. Ik heb nog geen iPad (kan ook nog moeilijk) of e-book, maar sluit niet uit dat ook det ooit zal komen. Dan zal ik wel met het excuus “een e-book kost geen bomen” o.i.d. komen. Het voorkomt ook rugklachten bij kinderen: geen zware schooltassen meer. Alle boeken in een! Nog even doorontwikkelen en over een paar jaar (?) ook hier!

 16. Ik ben geen grote hebbie, maar een gelukkig tevreden en bescheiden hebbie.
  Zonder pc is het lastig een logje te plaatsen..

  Groetjes,
  .-= Angeles laatste blog ..groet =-.

 17. Degenen die het niet kunnen betalen kunnen nog wel Hebbies zijn, alleen kunnen ze er geen actie op ondernemen. Ja, we zijn meer materialistisch geworden, maar op zich is daar niets op tegen vind ik…
  .-= Chantales laatste blog ..Ik ben toch (niet) gek zekere =-.

 18. Ik ben ook niet zo’n hebbie hoor.

 19. Ik doe niet mee aan die onzin…

 20. Ik heb geen leasebak, voor de rest zal ik dan wel tot de groep horen. Ik heb een PC en een mobiele telefoon, een LCD-TV en ik ga op vakantie naar verre stranden.
  .-= Frank (van IkFotograag)es laatste blog ..Niet wakker maken =-.

 21. Heel veel uit jouw opgesomde rijtje heb ik niet en toch ben ik een tevreden mens.
  Fijne dag vandaag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Tot morgen… =-.

 22. Ik zal dan wel de uitzondering zijn, zoals wel vaker.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Ergenis =-.

 23. Ik laat me niet triggeren en verklaar ook geen hebbie te zijn. Heb mijn geluk langs mijn eigen weg gevonden zonder de hypes en rages als gidsen naar dat beter leven.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Bos en zijn koekenbakkers =-.

Geef een reactie