Hebbies (2)

Zoals uit de reacties blijkt zijn onder mijn lezers bijna geen hebbies. Andere reacties zo als op het werk leverde een pittige discussie op. Is een PC een eerste levensbehoefte of kan je zonder. Is iedereen met een digitale camera een hebbie, is een plasma tv hebbies en ga zo maar door. Is het hebben van een nieuw mobieltje hebbie, heb je een blue-ray speler nodig of vult u zelf maar aan… Volgens algemeen aanvaardbare specificaties is de volgende stelling ontstaan.

Een hebbie is iemand die alleen maar nieuwe spullen heeft en de laatste trends op het gebied van gadgets volgt en koopt.

U hoeft het er niet mee eens te zijn, en aanvullingen zijn uiteraard welkom. Maar ik val nog steeds redelijk onder deze groep.
Buiten dat ben ik uiteraard ook nog even thuis aan de bak geweest, echter een mailtje in de loop van de ochtend deed mij beseffen dat ik niet alles meer online heb daarboven in de knutsch. Ik was zowaar vergeten dat ik met collega Frank naar een intro zou gaan voor een cursus digitale fotografie in Genk. Opleidingen zijn daar spotgoedkoop en je wil toch weten waar we in maart mee beginnen. Maar het viel helemaal buiten de planning. Dat wordt dus overwerken in het weekend, of extra hulptroepen inschakelen.


Groene hebbies...

(klik op het plaatje voor een grotere afbeelding)

16 Comments

 1. Wel handig als je net in je broek gedaan hebt. Maar voorals nog geen hebbie voor brillie.
  .-= Brilliees laatste blog ..Bier =-.

 2. oke zoals jij het zegt ben ik toch ook wel een hebbie……………………….

  ben benieuwd naar je intro!!!
  .-= carlaes laatste blog ..hobby =-.

 3. Zoveel verschillen we dus niet van de hamsters.

 4. Ik ben geen hebbie, nieuwe gadgets hoef ik niet. Als iets echt bruikbaar is dan koop ik het wel als het verder ontwikkeld is en een stuk goedkoper geworden is. Ik denk dat ik dus toch maar een toilet in huis laat installeren, die sloot ligt zolangzamerhand ook vol….
  🙂
  .-= Frank103es laatste blog ..Woensdagmorgenfietsen en kip-kerrie =-.

 5. Ik hoef alleen dingen die ik zelf graag wil, en dat is dan het liefst iets wat anderen niet hebben. Anders vind ik er meestal niks meer aan.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Geslaagd =-.

 6. mooie plee, echt een hebbie, wordt de gebruiker meteen met de drol mee doorgetrokken?

 7. Het is duidelijk, ik ben nog steeds geen hebbie 🙂

 8. Dat is een keurige definitie van een ‘hebbie’.
  Ik voel me nog steeds niet aangesproken. 🙂
  .-= Jan K.es laatste blog ..Kruiend ijs bij Reaklif =-.

 9. Aan de andere kant zou ik ook wel eens graag een trombone willen hebbieen, gewoon voor de leuk. Maar helemaal zonder knopjes graag, ik geloof dat dit alleen over knopjesdingen gaat.
  .-= aarghes laatste blog ..Het is weer droog =-.

 10. Het interesseert mij echt niet. Als je tien jaar zonder auto kan leven, (zonder het echt te missen). wat ik ook onder een hebbeding versta, vind ik mezelf toch geen hebbie. Dus ik ben het wel met je stelling eens. Moet even denken aan mijn vader. Die is al afgehaakt toen de pc verscheen en hij heeft nooit een cd speler gehad, nog steeds een draaitafel.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Serenade aan mijn hond =-.

 11. Ah dan ben ik toch niet zo’n hebbie.
  Maar wensen genoeg natuurlijk.

  OT: Thanks, ik knap langzaam op,
  Liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..fever! =-.

 12. Het gaat mij niet alleen om het nieuwste van het nieuwste, ik wil gewoon alleen iets goeds hebben, maar als ik daarmee een Hebbie ben, so be it… we werken er ook hard genoeg voor om het ons te kunnen veroorloven dus ik voel me er niet schuldig over,
  .-= Chantales laatste blog ..Het vrolijkste weekblad =-.

 13. nee gelukkig… ik ben ook GEEN hebbie…
  .-= HUUBes laatste blog ..Vuile smeerkezen… =-.

 14. Met je stelling ben ik het wel eens, maar reken mezelf niet tot die categorie. Ik volg wel alle ontwikkelingen op computer gebied maar dat wil niet zeggen dat ik het ook allemaal direct moet hebben. Bijvoorbeeld op software gebied maak ik hoofdzakelijk gebruik van opensource. De pc is inmiddels wel een eerste levensbehoefte geworden.
  .-= Johnes laatste blog ..Australian Open =-.

 15. Helemaal eens met de stelling.
  Succes met alle storingen, die zullen wel weer goed komen.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Donderdag…. =-.

Geef een reactie